ONLY THE BRAVE FULL MOVIE WITH SINOPSIS




Tajuk: Only The Brave
Tahun: 2017
Durasi: 2 jam 15 minit.


adaptasi dari kisah benar.


Orang semua akan lari kalau nampak api, tapi mereka berlari ke arah api untuk menyelamatkan keadaan. itulah antara tugas seorang krew penyelamat kebakaran.


movie ni mengisahkan bagaimana seorang pemuda yang "liar", biasa keluar masuk penjara, tiba2 nak berubah untuk hidup lebih bermanfaat. 


kerjaya yang di pilih adalah menjadi krew penyelamat kebakaran. walaupun dia di pulau dan diperlekeh dan selalu dipermainkan oleh rakan sekerja tapi dia buat tak peduli sebab ketua krew pandang tinggi pada dia.


lepas 1 misi padam kebakaran hutan diorang berjaya, team diorang dah di iktiraf. so, kalau ada kebakaran hutan memang team diorang akan on the list lah. banyak dah misi diorang berjaya tapi Yarnell Hill ni yang terakhir buat mereka.

yang sorang tadi yg mula2 dipulau tu dah diterima dalam team. syok tengok team diorang ni. macam 1 big family. memang ada antara satu sama lain. 


kisah yang menyayat hati bila semua 20 orang krew pergi misi memadam kebakaran tapi sebab api makin marak dan asap tebal, kapal terbang pemadam api tak boleh nak kesan diorang kat mana, diorang semua mati hangus di dalam bag khas masing2.


sedih sangat part nak habis ni.


bila semua ahli keluarga di maklum kan ada sorang yang terselamat, semua tertanya tanya, siapa seorang yg bernasib baik tu.


orang yang terselamat ni pula tiada satu ahli keluarga pun yang tunggu dia.


MACAM MANA?


1. Macam mana yg sorang tu boleh terselamat?
2. macam mana dia boleh tekad nak jadi one of the rescue team?




ending movie ni memang sedih. please prepare tisu atau pandai2 lah nak lap guna apa ..haha


ni link movie :
ONLY THE BRAVE (2017) MOVIE LINK (sori link dah broken sebab sekali 3 ribu serbu tengok) 😅🤭
ada sub indonesia
ada sub english 

Sub arab 


IMDB RATE ; 7.6/10




semua watak dan nama adalah nama sebenar. dan sorang yg selamat tu pun memang nama dia yg sebenar.






#norareviewmovie

Comments

  1. Alamak sad ending ke? Tapi tulah kalau based on true story takkan nak tukar jadi hepi ending pulak

    ReplyDelete

Post a comment