VISARANAI MOVIE


Tajuk: Visaranai
Tahun: 2015
Durasi: 1 jam 32 minit (based on true story and novel)

Filem ni dah menang 6 award!

Kisah dia ni sekejap je tapi sangat2 tak bagi korang bergerak sikit pun. Korang akan rasa tak sabar nak tunggu apa jadi kat diorang berempat ni.



Pandi, asfal, kumar and murugan ni datang dari tamil nadu ke andhra pradesh. Kerja. Macam kita duk penang p kerja kat thailand. Diorang keje ok je. Walaupun takde rumah. Tidur atas tanah. Diorang happy je. Kerja rajin. (Aduh, nak nangis lah taip bila kenang nasib diorang)

Satu hari ni, ntah kenapa polis datang cekup diorang. Diorang cakap tamil tapi polis tu cakap dialek lain. So mmg payah lah nak faham. Polis tu paksa diorang mengaku yg diorang curi duit 10 juta. Pandi and the geng tanaklah mengaku sebab bukan diorang ambik. Kalau dia mengaku nanti masuk paper, malu lah dengan mak ayah diorang. Org2 kampung. polis tu seksa diorang berapa hari jugaklah baru diorang nak terpaksa mengaku. Dah tak tahan sakit. Yg sorang tu sampai patah gigi dia kena hentak kaki polis tu. Kena libas dgn pelepah kelapa. Memang seksa lah.

Sampai kat mahkamah, pandi cakap yg betul nya depan hakim. Hakim tak faham then ada sorang inspektor tamil ni traslatekan and diorang pun lepas dari tuduhan. Legaaa kan?

Diorang tumpang inspector tu balik tamil nadu. Pandi and the geng ingat diorang dah selamat tapi rupanya ada masalah lain yg timbul.

Part lepas ni kesian. Kesian sgt2.

Dapat ke pandi and kawan2 dia terlepas dari masalah baru tu?
Siapa pulak yg drag diorang ke masalah yg baru ni?
Inspector yg tolong diorang masa kes yg pertama tadi tak tolong ke diorang utk masalah yg kedua ni?

Korang kena tengok sebab nanti ending dia ada cerita sikit pasal seorang yg terlibat masa kes benar terjadi dulu ni.

Kenapa seorang? Siapa seorang tu?

Ni link tengok kat fb. Ada subtitle
https://www.facebook.com/100042215910992/videos/206293430787853/

Ni link kat youtube tapi takde subtitle.
https://youtu.be/Kex68dl6D1U

#norareviewmovie


B E N D A B E S T ⤵️
Mana yg ada masalah kulit, ekzema, gatal2, berkudis, kurap. 
mama yang rambut gugur, kepala berjerawat, kelemumur. 
Muka berminyak, muka kering, jerawat jeragat. 
Boleh usya2 & follow page ni 
Kadah Aleppo Soap Ampang



B E N D A B E S T ⤵️
Mana yg bercita cita nak buka KEDAI DOBI layan diri 24jam, ada ready modal. 
Boleh usya & follow 2 page ni. 
Kedai Dobi Token
Dobi layan diri

T E R I M A K A S I H 💋

 JANGAN LUPA SUBCRIBE SHARE & KOMEN

Comments

  1. hai..saya memang tak apply adsense,,dengar cite macam susah nak dapat...hahaha

    jom join GA ni https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/08/520-giveaway-by-garaeki.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah ada banyak content, boleh je apply :)

      Delete
  2. Macam best pulak citer ini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best! sila lah tengok sebelum link hilang..huhuh

      Delete
  3. cerita tamil best2 sekarang ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita tamil dah lama best2 cuma baru jumpa ..hehe

      Delete
  4. dekat india memang macam tu. Diorang sengaja guna polis dengan dialect lain bila berurusan dengan kes2 besar macamni. Kadang tu dengar je tapi tak failkan FIR pun

    ReplyDelete
  5. macam best ja cerita ni.. jujur sy kurang sikit cerita tamil ni tapi bakal husband fav filem2 tamil ni.. nampaknya x lama lagi akan terjebakla jugak ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. best! bagi dia tgk mesti dia syok tgk :)

      Delete
  6. Assalamualaikum. Sukacita dimaklumkan Nora telah terpilih sebagai salah seorang pemenang GA abam kie tempohari. Sila tuntut hadiah sebelum 10 pagi, 12 Okt 2020. Jika tidak, hadiah akan diberikan kepada pemenang lain. Maklumat lanjut di http://www.zukidin.com/2020/10/keputusan-99-giveaway-by-abam-kie.html

    Tahniah dan terima kasih....

    ReplyDelete
  7. hai,jemput join GA saya..

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/12/digital-arts-giveaway.html

    ReplyDelete

Post a comment