CARA BUAT BABI AIR COOLFEVER VIRAL TIKTOK



Mudah je nak buat babi air ni, 


BAHAN-BAHAN:
1. coolfever
2. bekas 
3. air 

CARA- CARA:
rendam coolfever dalam bekas berisi air. 
biar semalaman.
esoknya sure dah kembang.
siap!

tak sure lah budak2 ni dapat idea dari mana lah sampai boleh di panggil babi air.

takde keja dan tiada faedah pun buat benda ni. eksperimen sains pun bukan. 

kalau ada anak2 kita nak terjebak tu, korang as parents kenalah tegur.. kalau rendam lepastu boleh jual atau boleh mendatangkan hasil takpe.

ini buang jelah lepastu, bukan boleh jadi apa pun.
MEMBAZIR!!

coolfever dah lah mahal juga. 

eish! bukan2 yang nak di ikot nya.


video cara nak buat babi air 1 <---- klik sini



Comments

  1. Benda ni ada kt sains jugak laa...x silap bab berapa entah tpi aku pernah belajar...pengembangan melalui air😱

    ReplyDelete
  2. esok saya nak buat babi air

    ReplyDelete

Post a comment