STREE MOVIE REVIEW WITH LINK



Cerita seram kelakar tapi suspen.  

Kisah dia pasal stree (women ghost) yang culik lelaki sendirian luar rumah sendirian lepas pukul 10 malam pada setiap tahun festival. Lelaki yang diculik, pakaiannya ditanggalkan. 

Menjelang festival tiap tahun, setiap pintu/tembok depan rumah akan di cat dengan perkataan “o stree come tomorrow”. Siapa yang rumahnya takde tulisan ni, stree dapat masuk dalam rumah tu. 

Vicky, janna dengan bittu kawan baik. Satu hari janna kena culik dengan stree. Start dari situ vicky dengan bittu cari jalan untuk selamatkan janna. 

Dengan bantuan kawan perempuan vicky dan seorang professor serba tahu, diorang pergi jejaki si stree ni. 

Malam tu diorang jumpa janna tapi paginya tu 10 orang lelaki hilang. 

Agak2nya semua lelaki yang kena culik tu hidup lagi mati? 

Kenapa stree tu culik lelaki sahaja setiap tahun festival? 

Apa kisah di sebalik ghost stree? 

Kawan perempuan vicky tu misteri sikit. Kena tengok sampai habis movie baru faham perempuan tu siapa. ๐Ÿ˜ฌ

Hindi movie. 
Tajuk movie: Stree (2018) 
Durasi: 2 jam 9 minit 
Imdb rate: 7.6/10 

#norareviewmovie

Seram sebab mekap ghost stree tu real ๐ŸฅถSound effect pun very good. Tapi nasib baik ada janna, bittu dgn professor serba tahu tu pak lawak dia jadik movie ni macam seronok seram ๐Ÿ˜…

Fullmovie boleh tengok kat NETFLIX.

Freelink  boleh klik sini 



 

Comments