Dear Sarah movie with synopsis

 

Tajuk: Dear sarah 

Tahun: 1990

Durasi: 2 jam 

Telugu movie 


Kisah ini bermula dengan seorang lelaki bernama ratnam yang nak buat loan bagi memulakan tanaman padi nya. Dia perlu duit untuk beli kerbau dan mesin2 keperluan yg lain. 


Tapi pinjaman nya di tolak sebab tanah yang bakal di usahakan belum mula di usahakan. Dia perlu sekurangnya mengairkan tanah yg dia ada. Tapi itu pun perlu modal. 


Sundaram kawan baik ratnam kata,” jomlah kita pinjam dgn someone ni”.

Memula org tu tanak bagi pinjam tapi sebab dia nampak ketulusan ratnam, dia jadi bagi pinjam duit pada ratnam. 


Dia bawak balik seekor anak unta. Isteri dan anak nya vasuki sgt happy dan orang kampung pun selalu dtg rumah ratnam untuk tengok unta. 

Mana ratnam dapat anak unta? ๐Ÿคจ

Tanaman ratnam menjadi. Ratnam merasakan unta tu bawak tuah dalam keluarga dia. Dia isteri dan anaknya sgt syg dgn unta tu. 


Yg jadi konfliknya bila unta tu mula sakit. Ubat yg diberikan hanyalah sementara. Doktor cakap unta ni tak sesuai di jaga oleh mereka. Doktor nasihatkan ratnam suruh hantar unta ni ke kawanan unta di rajasthan. 


Rajasthan ni jauh dari tamil nadhu, bahasanya pun lain. 


Bila fikir2, betul cakap doktor tu. so ratnam decide nak hantar unta dia ke rajasthan. Dia fikir mudah tapi banyak halangan dia kena hadapi. 


Dia kena tuduh nak bawak lari unta

Kena belasah dengan polis s

Unta dia nak kena jual

Dia kena tembak

Unta dia lari 


Agaknya kan, apa jadi pada unta dia akhirnya nanti? 


Mati ke?

Hidup ke?

Kena sembelih ke? 


Nak tengok full video, boleh tekan link ni:

TEKAN SINI UNTUK FULL MOVIE


#norareviewmovie 


Cerita ni lebih kepada animal lover. 


Kalau anda seorang animal lover, make sure sediakan tisu ye. Sedih ceritanya. 


Eh jap! 

Siapa sarah? ๐Ÿคจ


Komen di bawah jika anda tahu siapa sarah? ๐Ÿค—

Comments