MANOHAROM FULL MOVIE WITH SYNOPSIS



TAJUK: MANOHARAM
TAHUN: 2019
DURASI: 2 jam 17 minit 

Cerita ni bukan pasal bunuh2 atau cinta tak kesampaian atau berebut harta ke takde. 

Manu ni sangat berbakat dalam bidang seni lukisan dari kecik lagi. Dia bercita cita nak jadi kaya dengan bakat yg dia ada tu. dia ada kawan baik nama balu. Balu ni lah selalu sokong dan bagi semangat kat manu supaya berbangga dengan bakat yg dia ada ni. Tak pandai pun takpe katanya. 😅 

Lepas termakan pujian balu tu, manu dan balu pun jadi pelukis mural di dinding2 je sbb tak pandai nak lanjutkan pelajaran. Huhuhu. Memang cantik manu lukis tapi gaji Lukis mural tu cukup makan je. 

Sampai perempuan yg dia nak kawen lari dengan laki lain sebab manu ni miskin. 

Start dari tu manu tekad nak ubah hidup dia. Kawan dia suruh dia bukak kedai printing banner dan suruh dia belajar photoshop. 

Manu malas sebab dia takde duit dan dia ni buta IT. 😌

Tapi lepas di pujuk pujuk, manu pun nak lah sama2 bukak kedai printing tu. dia pun tekad nak belajar photoshop. 

Kedai dah sewa, tinggal nak tunggu mesin siap. Nak jadi cerita, kedai org repair mesin tu kena panah petir. Mesin printing tu board terbakar dan tukar repair lari sebab orang ramai dtg tuntut rugi. 

Aduh! Terduduk manu. Macam mana dia nak proceed kedai printing dia? 🤷🏽‍♀️

Mesin tu dah lah berpuluh lakh. Nak beli baru atau nak cari yg 2nd memang takde duit dah. 

Tapi..... manu tetap proceed kedai printing tu tau ! 
tapi macam mana? 🤔🤔

Haaa, yg tu korang kena tengok macam mana dia buat dan ending dia ni macam mana? 

Dia berjaya jadi usahawan printing berjaya atau tetap dengan kerja lama dia lukis di dinding2? 

Kalau korang nak tengok full movie, nah link:

>>>FULL MOVIE MANOHARAM<<<



Cerita ni rating 7/10 untuk bagi semangat kat anak2 muda supaya tak putus asa dan pergi jauh dengan bakat yg diorang ada. 

Bakat kena selari dengan pendidikan. Selari dengan teknologi moden. Baru boleh maju ke depan. 

Apa rating korang untuk movie ni? 

Boleh drop kat komen di bawah 😉

Comments