TEJASVINI MOVIE



TAJUK: TEJASVINI (ARAM)
TAHUN: 2018
DURASI: 1 JAM 45 MINIT



Cerita dia ni pasal kehidupan virendra dengan bini dia sumitra. dia ada anak 2 orang. mantu dan dhanshika.

mantu ni suka berenang. dia memang berbakat sampai boleh tahan nafas dalam air lama. adik dia ni plak suka merayau.

satu hari tu masa sumitra rehat sekejap nak minum air, dia carik dhanshika ni takde. budak2 lain cakap dhansika pergi ke arah bertentangan.sorang2. mak dia ni punya cemas berlari lah ke sana ke sini sambil menjerit jerit nama dhanshika ni.

sumitra dah cuak dah sebab dhanshika ni suka ular. takut kena patuk ular je tapi tetiba ada kawan dia panggil dia kata anak dia dah jumpa dah.. dia dah lega tapi tiba2 kawan2 dia menangis menjerit jerit.

rupa rupanya dhanshika terjatuh dalam lubang yg dalam 36 kaki!

pengsan si sumitra ni.




yang lagi mencemaskan bila call bomba, bomba tak dapat sampai sebab lori rosak tengan jalan.

call bomba lain dalam 2-3 jam baru boleh datang.

dah lah jambatan runtuh.




kampung diorang duduk ni macam kampung terbiar.

air bersih takde

hospital jauh

jambatan dah bertahun tak repair


dah panggil askar pun askar tak dapat nak selamatkan dhanshika.


dapat ke dhanshika keluar dengan selamat atau dia terpaksa di biarkan mati keseorangan dalam lubang 36 kaki dalam tu?

siapa yg usaha kuat tolong dhanshika keluar dari lubang tu?

cerita ni actually pasal politik.
korupsi sana sini.
sebab tulah kampung ni terabai.
janji tinggal janji. 

dan india pilih kampung ni untuk lancarkan roket ke bulan. sebab apa?

kalau korang nak tengok full movie, ni link:

sub english:

Comments