PONMAGAL VANDHAL MOVIETajuk: Ponmagal Vandhal
Tahun: 2020
Durasi: 2 jam

Setelah di pm berkali kali suruh review cerita ni. Dan setelah dapat link movie yg ada sub malay. Jom ramai2 share and tengok cepat. Admin nak delete link esok tuKisah dia bermula dengan cerita tragis di mana seorang perempuan yg dikatakan pembunuh saiko. Dia menculik dan membunuh budak perempuan. Pelaku dapat di tangkap dan telah ditembak mati masa pergelutan. Bukti kuat nya sebab jumpa 5 org mayat kanak2 perempuan di tanam belakang rumah si pelaku.

Tiba2 selepas 15 tahun, seorang lelaki mohon case tu di buka semula. Semua orang tuduh dia gila. Venda jadi peguam dia. Yelah, benda dah setel. Nak bela pelaku yg dah mati buat ape kan? Lagipun dari mata kasar kita fikir mmg patut pun pelaku tu dapat balasan mcm tu lepas apa yg dia buat kan?

Case dibuka dan pembicaraan hari pertama di mulakan. Venba panggil saksi pertama dan dia dapat buktikan yg saksi pertama tu menipu. Sebab pendakwa tak boleh nak backup balik then case bersambung esoknya.

Esoknya, peguam lain pulak yg lawan dgn venba. Peguam ni memamg 90% ambik kes yg salah buat kes jadi menang je.

Vadarajan ni org kenal dia sgt baik dan pemurah. Tolong bagi pinjaman utk kanak2 yg nak belajar. Dia ni lah yg suruh Rathinam ganti peguam sedia ada tu duk lawan dengan venba. Apesal pulak ek? Apa kaitan di dengan kes pembunuh saiko ni?

Rathinam ni mmg guna taktik kotor, agak2 nanti venba menang tak kes ni?
Kenapa pulak tiba2 venba nak fight untuk case ni ek? Apa kaitan dia dengan pembunuh saiko tu?

Nanti dia byk throwback, semua throwback dia bikin korang kehabisan tisu


Nah link.

TEKAN SINI UNTUK FULLMOVIE/DOWNLOAD

Atau boleh tengok di apps prime video

Cerita ni jyothika produce dengan laki dia si surya. Adoi. Nanti boleh invite joythika datang malaysia. Ramai fans dia kat sini

#norareviewmovie

Comments