aake movie (sinopsis)



TAJUK:AAKE
TAHUN: 2017
DURASI: 2 JAM 3 MINIT


Cerita ni bermula dengan kisah hantu maya yg di ceritakan oleh shiva pada kawan dia, satya. shiva ni sebenarnya nak prank kan satya ni je..berpakat dengan bini satya ni.


tapi tak sangka pulak benda tu datang betul dalam kehidupan diorang.


nak di jadikan cerita, diorang ni jumpa penulis novel cerita seram pasal maya ni. penulis ni tulis novel memang based on real story then ada penerbit nak terbitkan drama adaptasi novel dia ni.


masa satya nak hantar madan ni yakni penulis novel tu, lalu kat hutan di mana maya tu di kuburkan. madan ni nak berenti nak tengok2. dia mabuk sebenarnya.


satya ni antar takut dan berani lah. tunggu je dalam kereta tapi malangnya madan mati dan satya pun mati pada keesokkan hari nya.




ada kisah satu lagi dalam movie ni, sorang perempuan nama sharmila dan suami dia tengah perang dingin. sharmila ni terdesak nak pakai duit sebab laki dia tak pedulikan dia.


sharmila terima offer untuk tengok wayang cerita hantu tu sorang2 sebab nak test betul ke cerita tu boleh membawa maut. sebab sebelum tu ada dah sorang mati masa tayangan premier.


PERSOALANNYA SEKARANG?


1. Macam mana madan dan satya boleh mati?
2. kenapa shiva tak alert pun cerita hantu tu sebenarnya adalah betul2
3. apa kaitan maya dengan shiva dan sharmila?
4. apa nasib sharmila lepas dia tengok movie tu?
5. kenapa hantu maya tu masih berdendam?


kalau korang nak tengok full movie, ni link dia:

KLIK HERE TO WATCH THIS MOVIE ONLINE: AAKE


#norareviewmovie


cerita ni banyak jugak elemen terkejut2 dia, so siapa yg nak tengok tu make sure part yg macam nak seram2 tu jangan on sound kuat sangat ye.

ibu2 mengandung ke orang tua,kanak2..tayah tengok lah ek.

lepas tengok movie ni sisi terus teringat cerita hantu melayu pulangkanlah tu yg maya arin berlakon tu.. apa tajuk dia ek?

pulangkan ke? 


Comments

  1. Okay... Thanks.. Tapi leya tonton esok la.. Mcm tak keberanian la nak tengok tetengah malam ni.. Hee..

    ReplyDelete

Post a comment