Hadiah Paling Top Untuk Kanak-Kanak [Birthday Present] - Denhanda

3 Jan 2015

Hadiah Paling Top Untuk Kanak-Kanak [Birthday Present]




MG tengah pening tadi tiba-tiba tak tahu apa benda nak bagi kat budak umur 3 tahun
alkisah, esok MG ada bday party anak sedara, perempuan umur 3 tahun
so, MG memang zero ba hadiah nak bagi kat budak ni
memanglah dah ada 7 ank buah tapi diorang biasalah
dah tahu apa yg diorang suka kan
tapi ni tak pernah rapat sangatlah
jumpa pun time kenduri je kan?

tadi lepas setel kerja, singgah JUSCO AEON MALURI
lepak KIDS section, lamaaaaaa..
ke depan kebelakang, buntu nak bagi apa . haha
tapi banyak benda la jugak MG tengok2 untuk budak2 ni ..
so, MG share beberapa HADIAH HARIJADI YANG TOP UNTUK KANAK-KANAK

1. PAKAIAN / BAJU@PANT@DRESS




sebab kenapa baju paling top sebab kalau korang tengok baju budak2 memang fancy2 dan comel2 gila dan harganya berpatutanlah
ada yg mahal ada yg murah, so depends budget koranglah
tak kiralah MAHAL ke MURAH janji baju dan boleh pakai dan nampak cantik bila pakai
sebab budak2 skank ni cepat membesar
ntah2 baju yg kita bagi tu dia sempat pakai sekali je then dah singkat sebab dia pun banyak baju mak ayah dia beli ..hehe

kalau beli baju tu MAKE SURE korang pasti size budak tu macam mana
kalau beli besar takpe sebab budak skank cepat besar
kalau TERBELI kecik tu yg masalah dan RUGI.



2. MAINAN



yang kedua ni pilihan lepas dah pening kepala fikir muat ke tak muat muat ke tak muat.
so, pergi ke TOYS SECTION
banyak gila mainan yg korang boleh pilih
mainan pun kena tengok GENDER dan AGE tau!
sebab apa.
sebab kalau korang beli barbies untuk yg GIRLS memang ok tapi kalau dia umur 1 tahun??
tak ke di makan nye kepala BARBIES tu nanti
dah lah MAHAL ..hehe

and kalau boys korang boleh beli mainan yg kasar sikit macam SET ASKAR ke AEROPLANE KERETA, PISTOL and so on
kalau GIRLS beli la set memasak ke anak patung ke ape2 lah yg soft sikit.
kalau less than 3 tahun better beli SOFT TOYS
dan kalau both gender, macam anak kembar laki perempuan nak senang beli je PLAY DOH / LEGO
boleh diorang main sama sama. JIMAT! :)



3. ALAT TULIS/ KELENGKAPAN SEKOLAH



budak2 skank cepat belajar dan pandai
so, kalau 4++ tu korang beli jelah set ALAT TULIS
yg set FROZEN ke BARBIES ke
mesti diorang suka
tapi yg mana suka menulis la
selalunya perempuan yg suka
kanak2 laki usia ni main je lagi ..ehehhe
tapi kalau kanak2 dah sekolah better beli ALAT TULIS la
bagi semangat diorang nak rajin belajar sikit :)

ok, tulah 3 barang TOP hadiah harijadi untuk kanak-kanak
so, agak2 korang MG beli apa untuk anak saudara MG :)
dia perempuan umur 3 tahun .


4 comments:

  1. frozen kot..budak skrg kn tgh gila cete tu hehe

    ReplyDelete
  2. Hadiah kanak-kanak yang pastinya kena comel-comel. Tambah2 lagi yang kena dengan minat dorg. IM tag tuan blog kat sini -> http://invisiblenote.blogspot.com/2015/01/postcards-giveaway-from-czech-germany.html ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah! kalau bg ap diorg suka lagi la menepek je ngn kita nnti kan :)

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger