Tip Elakkan 'Strangers" Add Kita Kat WEchat - Denhanda

26 Sep 2013

Tip Elakkan 'Strangers" Add Kita Kat WEchat

korang yg femes cantik kacak tu memang tak dapat lari daripada di add strangers kat wechat sbb ad function look around kt wechat tu kan.




so now MG nak share some tips untuk elak diri di add .
bukan ape.
mana yg nak berkawan ikhlas tu ok
tapi ada sesetengah tu perangai tak senonoh kan?

1. letak nickname yg kawan korang cam
so, nanti kalau nak mintak kawan add die cam la nama kamu tu .
kalau letak nama 'minah hot' 'kepala senget' manelah nak cam kan?
kalau letak nama pelik2 ni lagi la diorang suka add
bukan add nak kwn
saje nak main2
apa yg best pun tatau. haha




2. letak gambar yg blur 
ini utk privacy security.
kalau kita letk gambar blur pun kwn kita tetap akan kenal kita kan?
so, xdla obvious sgt kita tayang muka kita kt wechat tu.
bukan apa, strangers also add kita bila tengok default picture kita yang cantik kacak tu... kan?
so, ini adalah utk mengelakkan sedikit sebanyak kuantiti org yg akan add kita dalam look around .


3. Jangan kita start look around dulu
first kamu Off then On balik fon kamu tu
on wechat, chat mcm biasa dgn kenalan yg dah ada
TAPI
jgn tekan button look around after kita On fon tadi
sebab once kita tekan look around function secara autonya kita dah masuk dalam list look around tu.
so, dengan mudahnya org2 yg min 1000m boleh lihat profile kita dan kalau mereka suka mereka boleh add kita.


so, the best way is tip no 3 right?
kalau rasa rimas, off then on jgn look around .
kalau u start 1st then u trima la akibatnya ..haha
certain people suka berkawan.
tapi pada yg rimas tu ...boleh try no 3 tu ye

happy tips! :)

23 comments:

  1. yang paling best set privacy dan jangan approve strangers...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul!
      jgn approve strangers ..kalaunk idop aman ..huhu

      Delete
  2. tapi ramai plak yang dok bergedik kat we chat ni.. sampai rumah tangga porak peranda... dunia oh dunia

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu liya
      my exp, kwn suka sgt add prempuan..xkira ank org, bni org jnda sume die nk test..die nk test prempuan ni yg dah kwen ni still nk menggatal lg ke x ..huhu
      hati2 la..benda ni mmg boleh jdi punca bergaduh dalm 1 hbungan ...

      Delete
  3. biasanyer pakwe2 jer suka function nie..
    hehe..
    sonang nk cr jodoh katanyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha
      shark pun termsuk dlm pakwe2 tu x? huhu

      Delete
  4. hm.. guna wechat dgn kwn2 je.. xpnh look around lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn lookaround nti mula la kne add
      tp ad solution tu MG bg :)

      Delete
  5. saya block je terus.. abis citer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blok sorang 10 dtg..penat nk blok ..huhu

      Delete
  6. den memang malas nak wechat.. klu on pun, tak tegur orang, tgu orng tegur kita..hehehehe

    ReplyDelete
  7. laaaa...org an ko zuan ni :)
    yelah zuan femes tgu rg tegur bru nk tgur blik :P

    ReplyDelete
  8. guna la whatsapp. Takda la stranger add. hehehehehe

    ReplyDelete
  9. zaza xde pun wechat..hukhuk

    ReplyDelete
  10. guna la whatsapp... takda la stranger kan2... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu zaki ..
      gne wassup je kan? :)

      Delete
  11. akak tak buat look aroun pu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tayah buat kak nnti rimas
      tp kalau dah buat ..off on blik fon tu :)

      Delete
  12. Yup private kan aje then tak perlu approve strangers..senang tak ada gangguan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.
      tp kdg2 dah private pun die dpt add blik ...ermmm .

      Delete
  13. takyah tekan look around..settle..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..

      jgn gatal2 tekan lbs tp kalau da tekan of on blik je fon tu :)
      setel! :)

      Delete
  14. Anonymous11 May, 2015

    saya sproting so semua orang saya tegur
    peramah la katakan tapi bila f2f(Meet)
    malu kucing la saya jadinya

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger