Tip Upah Jahit Murah - Denhanda

10 May 2013

Tip Upah Jahit Murah

nak share sikit cara nak dapatkan upah jahit pukal yg murah.
sebab sy ni dah biasa ambil upah jahit pukal yg murah .
selalu sgt customer mintak murah tapi tak padan dgn apa yg mereka order.
tapi sy tak salahkan mereka.
yela, nak untung mcm mana kalau beli kain mahal upah mahal. jual mahal mana org nak .
kalau dah terkenal tu tak pe lah .
jual baju kurung rm300 sepasang pun orang berebut nak beli .
nak beli baju atau nak beli tag baju tu ?
ape-ape jela. janji korang tak menyusahkan orang lain .
tak kisah sekali 2 kala beli baju memahal. bangga sikit ngan org lain pakai baju mahal kan?
kepuasan diri sendiri .

ok sekarang jom kita ke tajuk utama.
macam mana nak dapat upah murah .

1. kuantiti 

saya faham, korang baru nak mula kan? so takde budget banyak nak beli kain banyak sgt.
for me, min kuantiti utk layak dapat upah pukal adalah 100pcs.
100 je sbb kalau kau cakap nak order 100pcs then harga kita boleh nego down to belas belas ringgit je spsg
tapi kalau 50pcs pun dah ada org bg upah jahit murah yg penting pandai cari. 


ok, kalau takde duit nak beli kain nak cukupkan 100pcs tu takpe, kita tgk cara yg kedua .

2.Material kain

kain yg paling senang dan paling happy tailor nak jahit adalah kain cotton . 100% cotton.
ha, yg ini boleh jadikan alasan sikit nk nego harga murah. TAPI 
kalau u guys bawak kain chifon, tak yah nak berangan la nak dapat upah murah.
nak2 lagi kena double price sebab tambah LINING kan?
memang semua kain chifon yg nak lining harga double tapi kat saya add RM20 je . murah kan???

ok, takpe kalau bawak kain yg susah2 skit pun takpe, kita tgk cara yg ke 3

3. design simple dan menarik

kalau tak cukup 100pcs, xbawk kain cotton takpe.
make sure design yg korang bawak tu simple.
takla ad button situ, getah ni, kt siki terbelah, kain nk tinggi rendah.

semakin sukar design semakin mahal upah. percaya atau tidak .
go to the tailor and ask them now ! :)

nak murah tapi nak hasil superb.
memang mencabar jiwa tailor la mcm tu kan?
kita sama sama cari makan.
sama sama la.
jgn tekan tailor utk bg murah sgt.
tailors jahit pun nk kne byr tenaga, benang,jarum, elektrik.
takde bende free dalam dunia ni

even kalau korang masuk toilet pun kena bayar dan kebersihan tandas depends on berapa sen kita bayar .


haa, mcm ni pun boleh buat. email for details k .


haaa, rasa cukupla 3 cara ni dulu. nanti kita share lagi ye .
mana2 online seller yg starter nk jual baju design senndiri boleh drop komen/email sy utk details .

so guys, think positivem do positive!




ANDA MAHU CARI SERVIS :

JAHIT PUKAL DESIGN SENDIRI??
SULAM NAMA/ LOGO ATAS BAJU/BAG/TOPI ??
JAHIT TENDER BAJU SEKOLAH ??
JAHIT CADAR ASRAMA SEKOLAH ??
CARI TSHIRT BRANDED UNTUK JUAL DOWNTOWN?

HUBUNGI - 0149130342
EMAIL - ekin.schmidt@gmail.com

47 comments:

  1. boleh buat baju uniform tadika secara pukal tak? nak email or no tel

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ..
      email details ekin.schmidt@gmail.com

      Delete
    2. Ada ambil tempahan baju kanak2 perempuan dah lelaki? Kalau saya hantar sekali 20 dlu brapa you charge? Saya baru mula perniagaan. Pls reply asap ya.

      Delete
  2. Ambil tempahan utk kemeja lelaki x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambil.email detail ke sy . tq :)

      Delete
  3. Salam.sy tgh cr org jhit baju kurung pukal.pls sms 0194110296-mohd

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum awak..

    Saya berminat nak menghantar jahit pukal..
    Boleh tahu kalau nak jahit baju berfesyen boleh ke?
    Kain mermaid? Drapping? Peplum? Dan pelbagai design latest yang lain..

    Boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,
      boleh
      email sy detail ekin.schmidt@gmail.com
      n kalau free boleh dtg kilang discus . tq :)

      Delete
  5. Assalamualaikum awk dok mana?

    ReplyDelete
  6. Aslmkm, kalau jahit pukal utk baju muslimah ada tips x? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tips mcm sy bg kat atas
      akk nk tip utk ap tu?
      utk jnis kain ke deisgn ke untuk dpt hrga murah?

      Delete
  7. Salam..nak tanya
    Kalau 100 pcs tu untuk 1 design atau campur2..
    Berminat..ini email saya haidarnurul@gmail.com untuk info..
    Tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,
      sy dh rply ke email anda ye sila semak email . tq :)

      Delete
  8. Saya baru mula berniaga pakaian kanak2. Design sendiri tp perlukan org jahit. Memandangkan baru mula berniaga, blh saya tau kalau u terima tempahan yg quantity sedikit dlu? Dan brapa charge? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,

      min 20pcs
      boleh email details di ekin.schmidt@gmail.com
      tq :)

      Delete
  9. Emailed you. Pls check ya. Tq

    ReplyDelete
  10. anything can contact this num - 0149130342
    tq :)

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Nak contact details boleh? Saya berminat utk hantar jahit pukal

    ReplyDelete
  12. salam u masih terima lagi x jahit pukal?

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Anonymous05 June, 2014

    salam boleh jahit jubah modern?

    ReplyDelete
  15. Based area mana ya ? Nak jahit tudung untuk shawl dan blose secara pukal

    ReplyDelete
  16. based di ampang, kl ye semua
    apa2 boleh email : ekin.schmidt@gmail.com wasuup - 014913.03.42

    ReplyDelete
  17. Harga ni valid smpi bila ye.....

    ReplyDelete
  18. bila raya je valid harga ni cikna :)

    ReplyDelete
  19. Kalau dress n jubah brapa yer... Contoh Dalam 150 pasang

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM30 spsg ..
      dependable on ur design macam mana
      kalau betul nak buat
      harga boleh nego ye
      contact for details :)

      Delete
  20. saya pon dh email sis utk pertanyaan jahit blouse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. email - ekin.schmidt@gmail.com /0149130342

      Delete
  21. Saya bru nk mulakn bisnes dan nk tempah jubah lelaki modern dlm 50psg...berapa harganye ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. email - ekin.schmidt@gmail.com /0149130342

      Delete
  22. As salam..brapr u amik upah jahit shawl butterfly & halfmoon ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. depends pieces
      hamming rm6
      rolled rm4
      min 100pcs

      Delete
  23. Mcm kalu nk jahit bju kurung moden utk kain lycra..brp rm utk 50 pcs

    ReplyDelete
  24. Salam,

    Harga upah jahit sama ke x, klu design dan jenis kain sama tetapi berbeza size dewasa dan kanak2.

    ReplyDelete
  25. Salam, ambil jahit pukal jubah lelaki tak? Design sendiri? Boleh sya dptkan no tel?

    ReplyDelete
  26. Salam, bleh emel details x?
    saljuebasrie@gmail.com

    ReplyDelete
  27. saya dh email
    mana yg nak email ni email n no fon sy


    ekin.schmidt@gmail.com
    0149130342

    ReplyDelete
  28. Masih amek tempahan pukal?

    ReplyDelete
  29. boleh direct email ye untuk tempahan
    ekin.schmidt@gmail.com

    ReplyDelete
  30. As salam

    Saya dah email untuk detail

    ReplyDelete
  31. segala tempahan dan pertanyaa boleh terus email ye.


    sekarang ada promosi jahit pukal sempena RAYA HAJI .

    HARGA MURAH MAMPU TEMPAH :)

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger