ONline Shop Yang Murah - Denhanda

8 May 2013

ONline Shop Yang Murah

MURAH???
anyone kat muka bumi ni kalau dgr murah je sure akan tersentak dan kaku sebentar.
yg perempuan jgn citer la, terus diterkam nya barang tu . haha
semua org suka barang murah tapi bila dah beli pakai 2 3 hari lepas tu rosak mula nak komplen macam2 .
ini cepat koyak la, warna luntur la dan macam2 lagi.

u guys tak pernah dgr ke, kalau beli murah jgn nak mengharapkan benda tu sempurna tahan lama sampai bertahun tahun ??

pernah!
then? kenapa nak merungut jugak bila beli barang murah ??
nak bising2 pun tak guna la .
orang pun malas layan ..
lain la kalau u beli barang dgn harga min rm500.
kalau esoknya ada kerosakan, sure nak kena hempuk tokei tu ..kan??

then, sy nak share perangai customer bila tak mampu atau tak jadi beli sesuatu barang lepas tahu harga.

memula
dik, harga ni berapa? minat plak. dah lama dah cari benda ni.
rm690 sekali pasang/postage.

pastu
erm, color lain ada tak? color ijau tak berape ijau ada kuning2 sikit (mula mintak color yg mrepek repek)
owh, takdala. nanti sy cek stok kat kedai lain

pastu
eh, ni besar sgt la, tak sesuai dgn sy. kalau kecik sikit comel. ngam! ada kecik sikit tak? (nak crik helah sampai benda takde)
ooooo, yala amoi! u amek ini la kecik sikit, ngam sama lu, color pun sudah sama macam lu mintak .

pastu
eh uncle, ni apesal tali dia kotor2 ni? apela bag mahal tali kotor, ni tipu ka? (saja cari alasan tak jadi beli bag mahal tapi tak nak tokei tahu dia takde duit nak beli)
mana? ayooooo..ni hal kecik maaa, nanti sy bg u polish ink . hari2 bag u nampak bersinar-sinar mcm matahari memancar bumi. (dah habis pujuk dah ni, bila nak angkat )

pastu
uncle, murah sikit tak boleh ke? mahal sgt la ni
ayooooo amoi, lu ckp dr tadi mau murah tak boleh ka? sy ada manyak customer mau layan and diorg mau beli . kalau u mau murah u pegi kedai bolong la .. (marah sikit xd sale today ) 


last
berlalu pergi sambil bercerita ttg apek kedai dgn mebe.

nampak tak?
kalau dah tak mampu tu cakap jela tak mampu .
sian apek tu. ikot je kemahuan pelanggan dia.

guys! jgn buat macam tu.
kalau dah tak boleh bayar, belah aje la k?

stay positive, no racist and act positive :)

No comments:

Post a Comment

Rakan Google+

Rakan Blogger