Kerja TAK Tetap Dipandang Hina - Denhanda

30 Apr 2013

Kerja TAK Tetap Dipandang Hina

ehem. salam sejahtera semua :)

tajuk agak keras sedikit sbb disini sy nak bahaskan tajuk yg sering bermain main di bibir antara graduan dgn org sekeliling.
habis stduy, belum dapat kerja tetap lagi but then tak pernah minta dekat mak bapak duit topup or duit belanja nak keluar dgn kwn2. IT'S GOOD la kan??

drpd keje tetap tapi gaji xpernah nak cukup.
akhir awl bulan mewah. tengah bulan dah senyap. pastu mula la nak mintak pinjam2.
dah belajar meminjam minjam dgn org lagi la hidup makin susah . ermmmmm

isu ni timbul bila borak2 koson dgn seorg kwn,
bila kita yg bercita-cita tinggi memg hidup tak tentu kerja tak tentu.
worktime is anytime.

tapi diorg yg akal pendek xpernah paham
yg diorg paham. kerja tetap matlamat pun tetap dan hidup pun selamat!



woooowoooooooooooo!
sungguh cetek pemikiran . luaskanlah pemikiranmu wahai kwn-kwnku.

fokus kerja adalah untuk mendapatkan sejumlah wang utk hidup sementara di dunia ini.
so bg sy tak pernah akan timbul soklan

"ko keje ap? ke sna kemari, takde kerja tetap ke?"
"ak tgk ko free manjang je, update ke fb bosan, keje la .crik kje tetap"
"wah, msyuk napak, eh ko kje pe? tetap?

oh maaaaannnnnnnnnnnnn!! what the Q??
kenapa nak ditetapkan word tetap tu??
nowadays zaman bukan lg pgg parang pisau, bukan kena kerah tenaga sgt.
kita kena worksmart.

irfan khairi dah buktikan kot. ramai lg yg dah buktikan.
kerja2 off9 on9 or kerja tak tetap ni pun mendatangkan hasil yg lumayan.
berbillion-billion pun ade kan??

nah? apa lg nk timbul isu kerja tetap or tak tetap.

pokoknya sekarang malas dan rajin.

kalau kerja tetap tp malas, lambat laun kena buang kerja then? cari kerja lain, kena buang cari kerja lain.
tetap ke tu? :)

but kalau kerja sendiri or tak tetap dan RAJIN.
insyaAllah. rezeki tu kita punya.

so, hope lepas ni u guys please....tolong. be positive.
ok?

btw, kerja tetap yg kwn2 u guys maksudkan tu ialah kerja sendiri dan fokus dgn pekerjaan yg kita suka tu.
jgn kejap buat ni, kejap buat tu.
kalau xtetap dan sy jamin mmg lambat gila nak dpt income yg tetap.
biar apa pun kerja yg saudar/i buat sekarang kena ada minat dan fokus.
tetapkan dlm hati dan istiqamah.

insyaAllah. semuanya akan menjadi tetap dan tak timbul kerja tetap atau tidak tetap.

be positive, think positive :)


No comments:

Post a Comment

Rakan Google+

Rakan Blogger