KOS BERSALIN PALING MAHAL - Denhanda

14 Oct 2016

KOS BERSALIN PALING MAHAL

Beruntunglah kita kat malaysia ni ada hospital kerajaan.

untuk yg pekerja kerajaan kos rawatan adalah PERCUMA
untuk yg bekerja swasta/sendiri kos rawatan bergantung pada jenis rawatan


kos bersalin bagi penjawat awam/isteri penjawat awam adalah PERCUMA
kos bersalin selain dari itu

Image result for caj bersalin hospital kerajaan 2016



Tapi biasanya untuk warganegara caj bersalin masih mampu bayar lah 
dan untuk warga asing memang diorang caj lebih

dari cek up baby dalam perut lagi diorang memang bayar lebih.

scan baby bayar  RM250 kalau tak silap 
MGTT bayar
cucuk kancing gigi bayar
tiap kali cek up bayar

then now MG nak share kos bersalin kat oversea.

sampaikan skin to skin bg ceaser mommy pun kena charge tau!


sebab kat malaysia pun sesiapa yg caser memang takde skin to skin 

sebab lepas keluar baby doc sibuk nk jahit balik perut yg terbelah tu.

so, bersyukurlah even tho kadang2 ade rungutann nurse tak buat keje lah
doc tak reti jahitlah

itu ini but then pokok pangkalnye berdoa jelah yg baik2 ye :)







No comments:

Post a Comment

Rakan Google+

Rakan Blogger