GOLONGAN ANTIVAKSIN - Denhanda

22 Jun 2016

GOLONGAN ANTIVAKSIN




MG baru nak ada anak sorang so MG memang akan vaksin kan anak MG nanti even tho lately netizen cakap kalau vaksin tu haram la whatever so on.


benda vaksin2 ni dari zaman kita dulu dah.
atuk nenek ayah mak kita elok je ikot cakap doktor. VAKSIN ANAK!!
tapi lately years ade plak mak mak yg ANTI VAKSIN

sebab dia.. korang boleh baca lah ape benda dan kenapa ANTI VAKSIN ni wujud.

so, berbalik pada tajuk 

TAK VAKSIN ANAK CEPAT MATI

lately banyak sangat kes yg bayi terkena VIRUS then tak dapat cure then meninggal.
PUNCANYA dari kuman2 anak2 ANTI VAKSIN ni.

apa lagi, mengamuk la mak2 yg VAKSIN anak dia ni.

di suruh asing kan anak VAKSIN dan ANTI VAKSIN kat TASKA.
sebab takut berjangkit.

bagi MG VAKSIN tu perlu sebab now cuaca dah berlainan.
pokok hijau pun dah tak banyak nampak kat MALAYSIA ni.





and pasal STATUS IMAM MUDA AMMAR tu plak.
dia ni macam takde akal plak buat status mcm tu,


memanglah kalau nak mati tu mati tapi kita di suruh mencari penyelesaian 
bukan nya berserah bulat bulat!!

MG pun kurang faham kenapa tiba2 ade plak golongan ANTI VAKSIN ni.

pastu siap duk perli kat mak2 yg VAKSIN anak ni nak takut apa sebab dah VAKSIN

MG sokong anak di vaksin kan sebab itu usaha kita 
prevention toward good health.

anda rasa?

antara komen netizen yg sama tidak setuju dengan "imam muda" ni:






Takde la plak fakta yg ANTI VAKSIN anak mati cepat tapi MG nak terangkan kat sini adalah VAKSIN tu perlu untuk prevention tapi kalau dah nak sakit jugak .
allahualam. itu semua kerja tuhan.
kita tak boleh nak mempersoal.
kerja kita cari la lagi solution untuk setiap problem yg datang. 






No comments:

Post a Comment

Rakan Google+

Rakan Blogger