WANITA OKU SEDUT DAKWAT PEN - Denhanda

31 Mar 2016

WANITA OKU SEDUT DAKWAT PEN



Cerita memang dah lama tapi tiba2 tadi keluar kat newsfeed fb MG then rasa macam tertanya tanya plak ape keje yg kena sedut dakwat pen mcm tu sekali?


upahnya RM4 untuk 1000 batang pen.

RM4?? 
kaedah sedut guna mulut??

memang sgt tak berbaloi and bahaya kot !

dah la dia ni lumpuh .

memang dia ada bantuan JKM RM350/bulan tapi kerja yg dia buat ni menunjukkan bantuan tu memang tak cukup!

RM20/bulan dia dapat ?

kita yg gaji lebih ni pun rasa tak cukup.

memang kita boleh cakap yg dia tak kena byar rumah kereta minyak tol or whatever tapi barang2 asas and mentah setiap bulan memang tak cukup dengan pendapatan yg dia dapat tu!


janganlah kita ambil kesempatan atas kesempitan org lain .

tak baik.

maaf lah MG dah scroll2 tapi tak jumpa no akaun dia untuk kita hulurkan bantuan yg termampu.

semoga tuhan permudahkan urusan dia.

dan mohon org yg upah dia ni bertimbang rasa untuk bagi lebih sikit upahnya. 



No comments:

Post a Comment

Rakan Google+

Rakan Blogger