STREPSILS ADA ALKOHOL EVEN ADA TANDA HALAL? - Denhanda

3 Nov 2015

STREPSILS ADA ALKOHOL EVEN ADA TANDA HALAL?



MG nampak tu ada alcohol 1.2 mg

korang nampak tak?
kalau tak berapa nak nampak nanti boleh la cek masa p market nanti.
next time tayah makan ni lagi dah lah .
makan je madu campur asam limau untuk buat ubat sakit tekak
insyaAllah baik sakit tekak tu 

eh kejap kejap!!

jangan cepat melatah ...
ni alcohol di benarkan untuk tujuan perubatan lah :)
sama macam ubat batuk tu jugak .
sebab tu ada dos dos dia.

macam dadah tu tak haram tapi dah kalau makan dadah overdose pastu ketagih pastu mencuri merompak bagai sebab nak duit nak beli DADAH tu . 
HARAM ok.

tapi atas diri kita jugaklah.
nak makan, boleh 
tak makan pun lagi bagus 

Hairul Ariffin Tuah's photo.

sebab banyak cara traditiosional yang lebih mujarab dan HALAL :)

wallahualam,



No comments:

Post a Comment

Rakan Google+

Rakan Blogger