CARA MENGURUSKAN FANPAGE FACEBOOK DENGAN MUDAH - Denhanda

2 Sep 2015

CARA MENGURUSKAN FANPAGE FACEBOOK DENGAN MUDAH


Rata rata semua kat dunia ni dah ada facebook sekarang. Dari start baby lagi dah ada dah.
yang baby tu mak dia lah tu over excited nak buatkan. haha.
so pada yang pandai mengambil peluang menggunakan FACEBOOK sebagai MEDIUM JUAL BELI mesti sudah mula membina FANPAGE/GROP untuk memudahkan urusan JUAL BELI.

so, hari ni MG nak share sedikit sebanyak CARA MENGURUSKAN FANPAGE.


1. LENGKAPKAN SEMUA DETAIL 

Selepas anda buat FANPAGE anda WAJIB melengkapkan semua detail yang di kehendaki dengan lengkap dan padat.
Hal ini kerana nanti senanglah bakal customer anda mengetahui segala yang perlu seperti selalunya yang PALING PENTING adalah number phone YANG AKTIF untuk menghubungi anda.


2. NAMA YANG SESUAI DAN GAMBAR PROFILE YANG MESRA ALAM

Nama untuk FANPAGE anda adalah sangat penting kerana kemungkinan besar nama yang anda gunakan anda mahu gunakan sampai mempunyai SDN BHD. so, tak kan kita nak letak MAT TEMPE BEAUTY SDN BHD kan? BOLEH! tapi ianya tak nampak komersial pula di situ. so, fikir fikir kan nama yang bakal gah 1 har nanti.

Gambar profile juga memainkan peranan yang penting. Jangan anda letak gambar haiwan untuk menjual makanan. nah! ini senang kan? anda mesti tahu gambar apa yang sesuai nanti .

Dah siap boleh suggest pada fb friend untuk mendapat like yang terawal. 
like ini penting untuk point yang seterusnya.



3. WAJIB UPDATE

Bila dah buat fanpage, dah ada nama dan gambar yang cantik. detail semua lengkap. MG sarankan pemilik fanpage tolonglah update status terkini untuk membolehkan customer mempercayai dan tahu anda masih lagi wujud. Jika anda marahkan customer kerna tidak mempercayai anda jangan marah kerna anda sendiri yang buat diri anda TIDAK DI PERCAYAI.
sekarang dah bulan 9 2015. 
JANGAN sesekali tinggal status anda yang terakhir lenih dari 1 bulan dari tarikh semasa.
PALING TIDAK update status terkini contohnya "MERDEKA!!!!"
senang kan?

Image result for fanpage fb status update

4. BUAT IKLAN FB UNTUK MENDAPAT LIKE DAN CUSTOMER YANG RAMAI

FB ADS ini kena belajar cara penggunaannya. ada mahal ada murah. jangan tersilap langkah nanti membazir dan habis duit dalam bank di sapu nya. belajar dengan yang pakar. keyword dan masa untuk membuat FB ADS ni juga perlu di ketahui. 


MG boleh ajar tapi one to one thru online . email MG ekin.schmidt@gmail.com


ok dah ! 
TAHNIAH! sekarang anda mempunya FANPAGE yang AKTIF! 



6 comments:

  1. nice. PG ni ada few fan page untuk blog pun, tapi masih tak mampu nak update setiap masa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kadang2 kita tiada masa nak update hari2 tapi make sure jgn tinggal lama sgt
      nanti orang lupa :)

      Delete
  2. Replies
    1. insyaAllah moga bermanfaat utk kita semua :)

      Delete
  3. tq for sharing. page rara x berupdate! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..
      nanti update
      tulis hai je !
      haha :)

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger