Review Beli Handphone dengan ONE GADGET [ AP SET/ ORI SET ] - Denhanda

17 Jan 2015

Review Beli Handphone dengan ONE GADGET [ AP SET/ ORI SET ]

ini adalah self review MG ye .
so kalau ada mana yg tak puas hati or tak sama tu adatlah kan :)

kalau korang nak fon baru dengan budget yang ciput/kurang, korang pergilah ke one gadget ni
SYURGA TELEFON :)

MG dah beli 3 fon dari 1GADGET ni
semuanya lenovo
LENOVO S850
LENOVO A880
LENOVO A560



hehe ...
1st MG beli LENOVO A880
best! besar 6" camera depan blakang
MG beli RM400++ ( tak ingat)
semua ok tapi light noti dia tak function
lain semua ok



2nd MG beli LENOVO S850
yg ni MG beli sebab rupa dia macam ifon ..hihi
saja buat 2nd phone
semua ok tapi light noti takde
fon berat
tapi camera cantik gila :)
depan 5MP blakg 12MP
pastu word LENOVO tu blinking2 :)




3rd MG beli LENOVO A560
yang ni utk ayah MG tapi pakai 2bulan ni fon ni
paling banyak problem
bila hantar repair nak dekat sebulan baru dapat balik
memang serabut gila then beli baru
tak beli dah kat onegadget



bila MG check semuanya AP set
BEZA AP SET dan ORIGINAL SET adalah warranty dia
tapi MG rasa banyak gila beza diorang n MG memang TAK SARANKAN korang beli AP set

AP set lenovo yg MG guna
- hang
-restart tiba tiba
-apps tiba2 uninstall
-apps tak boleh buka
-camera problem nak running
-notification light takde

memang worse jugaklah tapi ok je
boleh guna untuk daily use
tapi kalau nak heavy use tayah lah
simpan duit beli z2/z3 ..best! (nanti MG review pasal z2 pula)



overall MG bagi 2/5 la kat onegadget
fon dia ok
ade yg ori kot
so, korang kalau nk beli ori cakap nk ori
masa MG tu MG ingatkan ori but then AP
lepas tu diorang plak tanya kenapa tak mintak nak ORI SET ..phewww!

p/s:
dah keluar fon dari kotak terus kena beli tau
guard dia 2 orang pakai senapang kat sana, so jgn nak buat onar ...huhu
buka pukul 10 tapi pukul 8-9 dah ramai orang kat depan kedai :)


1 comment:

Rakan Google+

Rakan Blogger