Semak Online BR1M 2015 [Bayar Bulan JAN 2015] - Denhanda

10 Dec 2014

Semak Online BR1M 2015 [Bayar Bulan JAN 2015]

Semak Status BR1M 2015 Online | Hargaemas

dah lama dah tak jenguk blog ni 
MG busy sana sini 
rindu gila MG dekat blog Melangkau Garisan ni 
so, kali ni nak share link untuk semak online BR1M
start bayar bulan 1 tau
so, sapa2 yang layak tu boleh lah daftar , kemaskini atau semak sama ada betul ke tak nama anda ada dalam senarai penerima BR1M 2015


untuk semak nama anda ---> TEKAN SINI
untuk kemaskini permohonan anda ---> TEKAN SINI
mohon baru ---> TEKAN SINI


Info BR1M 4.0 2015

RM950 - Keluarga pendapatan tak lebih RM3000/bulan. Dibayar 3x , Jan RM300, Mei RM300 dan Sep RM350.

RM750 - Keluarga berpendapatan RM3000-RM4000/bulan. Dibayar Jan RM200, Mei R200 dan Sep RM350

RM350 - Bujang sahaja. Dibayar bulan Jan 2015.

 


Rayuan Permohonan Yang Gagal 

Individu perlu tampil sendiri ke pejabat LHDN berdekatan. 
Individu berkenaan juga perlu mengemukakan semula pelbagai dokumen sokongan termasuk penyata gaji dan tanggungan lain untuk disemak semula oleh LHDN dan 10 lagi agensi lain termasuk Bank Negara dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). 
Selepas individu terbabit mengemukakan dokumen sokongan dan rayuan bertulis kepada LHDN maka keputusan permohonannya untuk mendapatkan BR1M akan diluluskan. 
Pembayaran akan dibuat ke akaun pemohon setelah keputusan menerima BR1M 4.0 diluluskan.



11 comments:

Rakan Google+

Rakan Blogger