Ambil Gambar Pasport Mudah [Hanya Perlu 4 Benda] - Denhanda

3 Sep 2014

Ambil Gambar Pasport Mudah [Hanya Perlu 4 Benda]



korang mestil rasa leceh gila bila ada suatu ketika kena sediakan gambar pasport kan?
dah tu tiba tiba plak tu
dah tu waktu kita tahu tu dah malam
kedai gambar semua dah tutup dah
so, apa yg korang boleh lakukan adalah

barang yang di perlukan untuk ambil gambar pasport :

1. cari cadar /kain warna biru untuk background pasport
2. Kamera/ fon pun boleh
3. Blazer/kot/jaket untuk gambar formal 
4. Kawan


dah ada semua tu, anda boleh lah buat macam gambar di bawah ni .
selamat mencuba !




Photo: Cara mudah ambil gambar pasport.
.
Elok bagi mereka yang baru nak mulakan bisnes kedai ambil gambar.

.
.
.
.
.
P/s:Dapatkan tips hilangkan kencing manis di musim perayaan di link berikut:
http://rahsiakencingmanis.com/

dan ambil gambar tu pandai2 lah korang edit n crop jadi saiz pasport :)

26 comments:

  1. Replies
    1. haha..
      hati2 nnti jgn pijak plak kwn tgh bring tu :)

      Delete
  2. Replies
    1. kan?
      jnji jgn gelak
      kang sampai berejam gambar tak siap2 :P

      Delete
  3. :) guna photoshop direct pun ok, set gradient

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu advance sgt tu
      kalau MG leceh tol nk gne photoshop
      nnti bole mntk tolg amar :)

      Delete
  4. sekarang ni semua serba mudah kan.... hahaha

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. nnti bila perlu boleh la praktikkan :)

      Delete
  6. Blog anda di anugerahkan the versatile blogger award...

    http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkiu kla~
      cmne nk buat ni award2 ni.huhu

      Delete
  7. Replies
    1. budak2 ma..mmg giler2 skit pkir nye ..hihi

      Delete
  8. ahahaha...boleh guna jgk cara ni, kreatif kreatif

    ReplyDelete
  9. Sampai cam tu skali ... Takpe, janji jadi ..

    Hi ... Jalan-jalan dari Segmen Nak URL Blog #8 Mia Liana ... Jangan lupa singgah jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi

    ReplyDelete
    Replies
    1. orite!
      thanks hani dtg mlawat :)
      nk p tgk contest jap ^__^

      Delete
  10. gigih sgtlah hahaha
    tp jimat rm12 byr kt apek kedai gambo

    ReplyDelete
  11. Saya pun ambil gambar sendiri tapi bukan cara ini hehehe

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger