TIPS JAWAB ONLINE EXAM PENGUASA KASTAM GRED W41 2014 - Denhanda

24 Aug 2014

TIPS JAWAB ONLINE EXAM PENGUASA KASTAM GRED W41 2014


MPH ada tak buku ni? nak duduk dari pagi sampai petang baca ...haha

MG dapat tawaran untuk exam online SPA bagi jawatan penguasa kastam
_____________________________________________________________________


Tuan/Puan, 

PEPERIKSAAN ONLINE MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM PENGUASA KASTAM GRED W41 

Dengan hormatnya tuan/puan ditawarkan menduduki Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan PENGUASA KASTAM GRED W41. Butir-butir peperiksaan adalah seperti berikut: 

PEPERIKSAAN: PENGUASA KASTAM GRED W41
NO. ANGKA GILIRAN
PAUTAN: http://examonline33.spa.gov.my


TARIKHPEPERIKSAANSEKSYENDARIHINGGA
06/09/2014PENGETAHUAN AMA9.00 AM9.40 AM
DAYA MENYELESAIKAN MASALAHB9.55 AM10.40 AM
UJIAN PSIKOMETRIKC10.55 AM11.55 AM


2.   Tatacara Menduduki Peperiksaan Online (Manual Pengguna) dan Panduan Peperiksaan online adalah seperti dipautan. Sebarang pertanyaan, sila hubungi Urus Setia Bahagian Peperiksaan di talian 038880 6468/ 8880 6405/ 8885 6347/ 8885 6303/ 8885 6344. 

3.   S.P.A. ada menganjurkan Kursus Khas Panduan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Penguasa Kastam Gred W41. Semua calon digalakkan menyertai kursus ini dengan mendaftar melalui pautan aduan.spa.gov.my/SPAOutreach/W41.php bermula pada 22 Ogos 2014

4.   Calon boleh menyemak keputusan peperiksaan melalui portal SPA di www.spa.gov.my

Sekian,terima kasih. 

'BERSAMA MENGGALAS TRANSFORMASI' 

Urus Setia Bahagian Peperiksaan 
b.p Setiausaha 
Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia 
Aras 6-10, Blok C7, Kompleks C, 
Pusat Pentradbiran Kerajaan Persekutuan, 
62520 PUTRAJAYA. 
Tel : 603 8885 6000 
Faks : 603 8888 5042 

_______________________________________________________________________

so, MG 1st time dapat offer ni dan nak buat exam ni 
MG pun tanya cik gugel la apa lagi
mana tahu ada orang share soalan bocor ke apa kan?

since jawab online so, MG akan jawab dengan kawan kawan ..haha
suh depa tolong pikir2kan sama nak jawab section A
sebab section A ni macam2 soklan .
bayangkan 10 subjek dalam 1 paper exam.
haaa. tak ke celaru?

so, kat sini MG ada attach link 2 3 soalan contoh untuk exam penguasa kastam GRED41.
korang yang ada juga nak test boleh la ambil idea apa soalan yg KASTAM akan tanya nanti 

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM GRED 41

TIPS NAK JAWAB ONLINE EXAM PENGUASA KASTAM GRED41

1. prepare la calculator pegun dan bergerak sebelah korang
2. prepare banyak otak kat kiri kanan korang
3. jangan panik, baca soalan betul2, next kalau tak dapat idea nak jawab
4. make sure log in awal2, takut trafic jam dan korang terlepas nak jawab 
5. jangan lupa tekan hantar lepas dah siap jawab semua 
6. semak jawapan sebelum tekan butang hantar tu 
7. pastikan internet conection korang power, jangan putus2 plak 
8. jangan jawab tempat bising, kalau ada anak, bagi tidur or bagi kat jiran
9. on lebih dari 1 laptop untuk cari jawapan 
10.jangan lupa terima kasih kat MG ..hehe (guwau)

nanti kalau MG dapat apa2 info MG akan update kat sini 
ni baru fasa pertama 
LULUS exam online ni baru panggil interview face to face
kalau ada rezeki then dapatlah jawatan ni 
insyaAllah. kita usaha sedaya upaya.
ada rezeki kita tak ke mana ..
ye tak ? 




26 comments:

  1. waa... untungnya dapat offer walaupun belum diterima lagi. at least masih berpeluang.. anyway, good luck yaa

    N dah follow MG .. salam kenal

    ReplyDelete
  2. Tahniah tindakan SPA siap buat seminar lagi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum reg lg nk join seminar
      wajib ke join ye?

      Delete
  3. sya pun dpt pngilan nie.erm..goodluck awak!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke??
      tahniah! thanks! gudluck too~

      Delete
  4. Terima kasih MG sudi kongsikan link contoh soalan dari blog Laman Kerjaya.

    Diharapkan dengan contoh soalan tersebut, dapatlah membantu sedikit persediaan calon nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama

      hope mcm tulah
      hope boleh jawab semua :)

      Delete
  5. kite pon dpt jugak. canggih spa skrg main online jugak.

    btw wish u best of luck! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wish u luck tooo!!
      jgn server down sudah :)

      Delete
  6. Untungla calon spa Penguasa Kastam W41 sekarang ni, ada contoh soalan penguasa kastam w41 lagi. Kepada calon yang bakal exam 6 September ini, semoga berjaya dan selamat maju jaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung tak untg sgt la akmal , ada 20ribu calon
      nak nye brape je ..adat :)

      gudluck tooo akmal ^__^

      Delete
  7. saya pun dapat panggilan jawatan nie..tq..

    ReplyDelete
  8. sy dpt jgk..good luck

    ReplyDelete
  9. gudluck semua. saya pun dapat. jumpa dalam online nnt. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gudluck huda! jumpa nnti ..hehe

      Delete
  10. Tahniah MG, semoga berjaya.. kalau sesiapa nak contoh soalan, boleh terus ke blog saya...

    p/s: Harap MG tak kisah promote blog sikit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks! :)
      x kesah pun ^__^

      sila la jenguk2 blog harfiz untk cth soklan .

      Delete
  11. good luck all! saya pon dpt offer exam online ni.
    malam ni ke taklimat exam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gud luck shuuud! :)

      erm, u pergi ke? wajib x?
      die smpai nex week kan?
      skali tklimat ada seribu lbih org dlm msa 2 jam ...

      dah pegi ke tklimat tu shud?

      Delete
  12. Rasa2 nk g taklimat tu pkaian formal ke x ek? Sy amik kursus arini kt ptrajaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. si dh pergi ke tklimat?
      rsanya tayah pakai formal pun takpe :)

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger