panggilan misteri [dari mana mereka dapat nombor fon anda] - Denhanda

19 Aug 2014

panggilan misteri [dari mana mereka dapat nombor fon anda]




panggilan misteri terungkai  ..haha
macam lah cerita hantu ..tak tak
MG buka nak cerita hantu ni
MG nak cerita dan nak share
macam mana korang boleh dapat panggilan misteri 

panggilan misteri yg MG maksudkan adalah bila kita dapat kol dari ntah sape sape then offer kita macam2
macam insurans ke
suruh tukar line fon ke
bagi kita pakej bulan madu ke 
bagi kita offer makan malam la
bagi kita harapan palsu .. haha



ada tak ? ada kan?
lepas dapat kol tu sure kita macam tertanya tanya 
mana mamat/minah ni dapat nombor aku ea?

haa, meh sini nak citer ..
korang buka wallet/purse korang sekarang

ada tak kad ahli/ member card?
watson? guardian? kad minyak?
kad macam-macam kad kat dalam wallet kita tu kan?


*pinjam gambar gugel, bukan kad MG :)

ada tu siap ada bekas lain untuk letak kad sahaja 

then, masa nak kad tu kita kena isi borang kan?
so, dari situ la diorang ni akan collect 
nombor fon, nama penuh alamat korang semua tu

sebab tu kadang2 tiba2 sampai surat sale kat sogo 
padahal kita tak pernah pun pergi sogo (menipu..haha)

haaa, so skank ..hope korang faham dan tak menyumpah seranah tak tentu pasal siapa bagaimana semua ni berlaku ..
kalau korang ada sekurangnya 1 kad dalam wallet tu 
pastinya korang akan mendapat panggilan misteri ...hehe

so, kalau korang tak nak anak2 korang nanti diselubunyi panggilan misteri 
jangan suruh diorang sign up mana mana kad pun ..huhu

sama macam email
hari2 kita akan dapat junk email kan? 
sebab ada orang collect dan jual email2 kita tau :)

24 comments:

  1. ohh baru tau sebabnye... terjawab sudah panggilan misteri nie..hihi...

    ReplyDelete
  2. selalu juga dpt call dari no yang pelik2... tapi saya malas nak angkat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!
      MG pun mlas nk angkt dr unknown call

      Delete
  3. Dri telco yg kita subscribe mb

    ReplyDelete
  4. tapi sekarang kan dah ada Personal Data Protection Act...mungkin dah kurang sikit kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...kurg tp stil ad lg kn mama :)

      Delete
  5. kadang-kadang jawab jugak kalu dari orang jual barang memang tak layan

    ReplyDelete
  6. baru ceq tau rupanya macam tuuu :)

    ReplyDelete
  7. kalau tengok nombor pelik2 yg call,tak akan jawab dah..takut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul!
      ad ritu MG dapat call +009 je nombornye
      pelik ...mmg tak angkat
      tapi susah sbb MG kdg2 ad customer dr sen :)

      Delete
  8. Mmg panggilan misteri yang menyakitkan hati... haih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe
      lagi tanya nk beli itu ini or pakej itu ini kan sis? :)

      Delete
  9. CN biasanya tak angkat nombor tak kenal ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup CN ..
      org mmg biasa takan angkt
      tp kdg2 angkt sbb kdg2 tkot customer yg kol
      kdg2 customer teragak die je nk kol :)

      Delete
  10. Betul..kadang2 rasa annoying sangat kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lg annyoing bila tgh serabut die kol nk jual insurans :P
      haha
      rse nk maki tapi kesian ...trus letak fon :)

      Delete
  11. baru tahuuu! sangat misteri ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu kdg2 dgr die cakap n kol dari indon tapi boleh tahu details kita :)

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger