Inai Beracun [100% homemade konon] - Denhanda

4 Aug 2014

Inai Beracun [100% homemade konon]



MG tak pernah lagi nampak inai homemade ni tapi dengar cerita inai ni dah byk jual kat kedai2 dah
slalunya MG nampak iani tiub tu je 
tapi nasib baik la tak di pertemukan lagi MG dgn inai ni sebab inai ni dah pun membakar kku anak kawan kita ni ..




so, MG shared to all supaya jaga2 la beli inai lepas ni 
ambik daun inai tumbuk sendiri letak 
arang sikit + nasi + limau nipis 
sure merah menyala mkgah :)



dan ini kisahnya di fb 

Assalamualaikum kwn2....ni pic kuku anak sedara saya Dielahafiz Qalish setelah mengguna inai modern seduction nail mcm dlm gambar yang saya upload.ini bukan inai tetapi campuran KAPUR, Pencuci pinggan AXION dan pewarna makanan.Lepas pakai 'inai' tu..anak sedara saya menangis tak henti2 sebab pedih dan panas dekat kuku...dan kuku serta merta menjadi merah,lepas tu sempat bertanya kpd penjual tetapi dia ckp benda tu inai....setelah dipaksa baru dia mengaku yg ada meletak axion dan kapur.... selepas 1 minggu kuku menjadi hitam dan memburuk didalam sebelum tercabut..

so, lepas ni hati2 ea..
bukan nk jatuhkan bisnes akk/abg inai ni tapi dia boleh perbaikin ramuan dia dan shown balik yg inai homemade dia ni dah ok dah ..
dah boleh pakai takde lagi kuku mereput macam ni 
kan?

33 comments:

  1. nasib baik tak beli lagi.. dah terpengaruh gak nak membeli haritu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eish!
      jgn beli lg ..nnti kalau dh diorg renew formula ..
      dah ok ..bru beli tau! :)

      Delete
  2. ee seram pulak. arituu da nk terbeli.. tk sangka pulak jadi macam ni.. ishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa ye ke nad?
      nk beli kt mne?
      xpenah terserempak lg la MG inai ni ..huhu

      Delete
  3. Wohhhh ! tak pernah lagi la try buat inai letak arang + nasi + limau nipis nih . Huhuhuu .. Tu la terkejut jgk baca kes ni . Hari tu bukak fb ada yg promote tp nasib la Dayah bukan peminat inai . Hehehe . Product skrg sebelum pakai kena check betul-2 dulu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!
      try la ...sure merah tp arang jgn letak byk sgt nnti hitam kt kku tu xcntik ..
      arang tu mcm agen pemekat die la ..
      yup! kne check dlu :)

      Delete
  4. pakai axion? gile ape. tsk tsk tsk kesian budak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahli sains separa berjaya ni
      nnti ckp kt owner
      cuba lagi ...huhu

      Delete
  5. anda di tag..

    http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/08/segar-bersama-fresh-care-dan-safe-care.html

    ReplyDelete
  6. Buat naya kat orang je mcm ni..takut org nak pakai inai moden..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai inai mekah yg ibu MG beli tu ..
      ok sgt n cepat gle merah die
      MG dah pakai smgu lebih duk merah lg tgn tp dh mcm oren dh ..
      tp mse 3 4 hri pakai tu mmg merh cntik sgt :)

      Delete
  7. teringin nak beli sebelum raya hari tu..nasib baik x beli lagi.fuhhh,..selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk...MG bru thu psal inai ni
      ramai jgk yg thu pasal inai ni ea ..
      dh jdi mcm ni guna inai biasa je la dlu :)

      Delete
  8. skrg bnyak bnr inai homemade jual kt kdai or online..pnh rs nk beli sbb cm cntik je testimoni2..tp bila tbaca entry ni..errr..pk beribu kali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ea?
      MG bru thu pasal inai homemade ni
      myb tak ramai kot seller kt fb MG tu :)
      n lgpon MG pakai inai mekah yg ibu beli dlu je
      byk ada berkotak2 lg ..merah pun cntik ..tu tak cara sgt inai lain ni :)
      tp nnti nk beli hati2 tau! :)

      Delete
  9. Suka pkai yg original.. Mak gilingkan lagi.. Hehe...lagi merah dan kekal wnagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau wangi tu truk apa sis maria?

      Delete
  10. tak rasa nak pakai pun...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk packging mcm dadih ..hehe

      Delete
  11. saya buat sendiri, mmg pkai axion, kapur, ngan pewarna makanan..asal jgn letak kapur byk xde masalah.sy pkai dari sekolah rendah lg, buh kapur byk mmg jadi panas n nipiskan kuku....sy bkn jual pon, buat utk pkai sendiri je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ok .ok la sis ..tp MG blom pernah lg truk axion
      creatif btul la sis ni! impress!
      cmne terpikir letak axion? :)

      Delete
  12. mujur x..beli lgi.sabauu je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin skank diorg dh renew kot
      tp ade je yg lain yg ok kalau sis nk beli
      xpon tmbuk sndri tp skank payah nk jumpa pokok inai :)

      Delete
  13. saya pakai dan buat sendiri takde masalah lama dah pakai inai ni dari zaman kecik2 lagi tapi kapur tu memang tak sesuai untuk kuku budak2

    ReplyDelete
  14. sy pun try jugak .. mmg panas ... pedih rse.. da terbeli mmg la nk pkai kn.. hmm mcm tkejut jugak bila tgk ramuan die axion + kapur + pewarna.. sy pun pkai kn jugak dekat ank sedara.. nasib die xmnges ... sbb sy pkai 10 mnt pun da rse pnas

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..
      bahaya kan?
      budak2 mmg suka pakai inai ni
      anak2 buah MG pun suka pakai tp stok inai mekah ad kt rumah tu n mmg safe utk diorg :)

      Delete
  15. Saya dah pakai raya hari tu . sampai skrg penghujung bulan 9 still ada lagi inai ni . better buat sendiri drpd beli . sebab kita tak tahu bahan tu byk mana dorang pakai . kalau nak lagi elok , una gel aloe vera n pewarna makanan . tu je .. sejuk je n bagus utk kuku bg cantik .. n pasti 100% organik .. x de la nak guna axion ke kapur ke . benda tu kan menghakis . kat instagram byk la jual sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh bole ea guna gel aloe vera + food colors?
      thank!!
      nk cuba la nnti :)

      Delete
  16. nyaris nk bl hrtu nseb baek postge nye mahal hahahaaa

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger