Iklan Raya TM 2014 [berat nanang gini boh] - Denhanda

16 Jul 2014

Iklan Raya TM 2014 [berat nanang gini boh]



iklan raya TM kali ni mcm ada tak kene je
selalunya mesti best dan akan di tunggu2 selalu 
tp kali ni mcm ada tak kena je
nanti anak2 menipu mcm ni 
bila tanya mana belajar
iklan TM ? hehe 
berat nanang gini boh

iklan yg shown budak prempuan kg ni dah ok dah sbb skank mne budak main anak ayam ke mndi sungai kn?
budak2 skank sibuk dengan ipad 
tp yg berbohong tu mcm tak kena
yes! memang ianya just iklan tp anak2 suka tgk tv 
and kita tahu yg iklan kat tv3 ni kalau cerita nya 2jam, sejam iklan sejam je crita tu sbnrnya



so for MG iklan raya TM taun ni MG bg 2 bintang je ..hikhik
korang nak bg brape bintang?


18 comments:

  1. akak tak sempat lagi nak layan iklan raya tahun ni... hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MG pun tak pernah jumpa lg dalam tv iklan raya
      ni jmpe kt fesbuk...huhu

      Delete
  2. tapi budak dalam tu mmg kiut miut.
    geram tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe..dia berlakon real kan?
      boleh amek belakon ni ...huhu

      Delete
  3. Betul jugak MG..nanti ada yang je yang mengikut..hmmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ?
      xd ke pengajaran skit dlm iklan ni...ermm

      Delete
  4. huhuhu...jgn budak-budak salah faham dah laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula
      hope budak2 tak tgk iklan ni...hehe

      Delete
  5. iqa setuju dengan pendapat MG.
    annoy gila budak ghopetu.
    suka menipu.
    iqa pantang orang yang suka menipu ni.
    even, Rasulullah pon ketika bergurau tak pernah menipu. heee

    p/s: iklan raya petronas lagi best. ahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu...
      jgn ad yg terikot sudah la kan :)

      Delete
  6. Anonymous18 July, 2014

    well for me just look at the positive side. ini hanya perkara kecil kalau nak dibanding kan dengan pengaruh buruk sedia ada di malaysia ni. u think that they wont learn any greater bad deeds thru internet? sekarang ni da macam2. ini hanya untuk sekadar bersantai, kerana "tipu" yg anda maksudkan dlm iklan ni lebih kepada pembelaan diri kerna dia mahu menikmati zaman kanak2. teruk sgt kah? be positive. kalau asik nak fikir buruk, maka buangla saja tv dr rumah anda. rsnya banyak lagi pengaruh buruk dlm rancangan lain nak banding dengan iklan ni. cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice thought :)
      chill~~

      Delete
    2. setuju...... ada moral value act iklan ni..abang dia ada tegur tak baik menipu...n last tu ada slot bermaafan, mak dia suruh minta maaf semua salah adik tu.. samada yang dia sedar atau tak... 4 bintang boleh kot... kiut miut adik tu

      Delete
    3. yup
      ada +ve -ve ..
      so this ads is neutral :)

      Delete
  7. ramai yg tgk iklan ni kata muka sy n bdk ni same... hehe

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger