kategori minyak wangi yg ada gred - Denhanda

25 Jun 2014

kategori minyak wangi yg ada gred


perfume? minyak wangi??
siapa tak suka wangi wangian kan?
so skank MG nak share apa makna EDC EDT dan EDP dan
beza gred 3A 5A dan original reject perfume

  • Eau de Cologne (EDC) : Hanya mengandungi 3 hingga 5 peratus esen pewangi. Ia cuma mampu bertahan sehingga tengahari.

  • Eau de Toilette (EDT) : Hanya mengandungi 4 hingga 8 peratus esen pewangi dan sedikit semburan cuma mampu bertahan sehingga lewat petang.

  • Eau de Perfume (EDP) : Mengandungi 8 hingga 15 peratus esen pewangi. Semburannya boleh bertahan sehingga lewat malam.

  • Perfume : Mempunyai esen pewangi yang terbanyak iaitu 15 hingga 30 peratus. Ia mampu bertahan sehingga satu hari.

dan now MG nak share makna perfume GRED 3A dan 5A dan original reject

perfume gred 3A ni biasanya lagi murah dari gred 5A dan original perfume sebab
color botol dia dan kepekatan cecair nya pun tak sama
ketahanan bau pun kurang dari 4jam
ketahanan bau juga bergantung pada keadaaan cuaca, suhu badan dan sekeliling kita

kalau duduk dalam aircond je , ok dah gred 3A ni .
kalau duk merayau tgh panas mmg 2jam dah tak bau dah 

gred 5A ni plak semuanya nak sama macam ori tapi still lagi tak boleh nak lawan yg ori la
tahap ketahanan bau dia max 8jam 
juga bergantung pada keadaan la

kadang2 perfume gred 5A ni jual lagi murah dari gred 3A sebab apa
nak promosi la beb :)

original reject plak perfume yg mmg ori tapi ada defect, contoh
tutup dia calar
botol ada calar
tutp dia longgar,
tulisan print kt botol xcantik
perfume original reject ni memang tak kan dapat kotak 
dia akan bagi sarung je nak cover
sebab masa QC(quality check) diorang dah asing siap2 dah sebab tu takda kotak

so skank MG ada promosi perfume gred 5A dubai
dubai adalah pengeluar minyak wangi. so, kalau depa yg penjual kata dari dubai mmg perfume tu puas hati la even gred 3A

sebab gred2 ni beza kandungan pati dia je. mean tahap ketahan bau tu dan bau perfume gred 3A dan 5A kdg2 lain skit dengan yg ori sebab yelah. benda murah mana nak sama dgn mahal kan?
tapi gred 5A ni mmg nak sama 90% dengan yg ori termasuklah bau serta packaging dia tau!

berbalik pada promosi perfume gred 5A dubai sampai 22 julai 2014
so korang boleh la berhari raya dengan pelbagai wangian 

sebotol RM70 include post
beli min 2 dan keatas dapat lagi murah 

so, yg berminat email MG ekin.schmidt@gmail.com/wasup 0149130342
jom pakat2 wangi di hari raya :)









ni antara sebahagian je .
anything wasuup MG tau 
sebotol RM70 inclde postage 
min 2 botol lagi murah 
boleh la bagi hadiah kepada yg tersayang :)

13 comments:

  1. saya minat minyak wangi..jenis yang ori lebih puas hati pakai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!
      ori mmg selalu puas hati
      tp bg yg suka mnyak wangi
      kalau kurg bdget bole la beli buat koleksi kan ? :)
      nk beli semua ori ..parah ...

      Delete
  2. semoga berjaya dengan businees.. >_<

    ReplyDelete
  3. licha suka escada :) bau bunga2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ..MG suka jgk tp suka bau je ..xsuka pakai kat badan

      Delete
  4. selamat tengah hari, sudah lama tidak berkunjung ke mari, bagaimana khabarnya sihat kan? sukses selalu ya

    ReplyDelete
  5. hallo friends, stopped again while bringing the game was funny

    ReplyDelete
  6. Jrang pakai minyak wangi... Pakai minyak atar je.. Hehe

    ReplyDelete
  7. Mcm mana kita nak tau perfume tu gred 3A dgn 5A?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pendapat MG
      MG rasa tkde beza pun gred 3A 5A or reject ori
      sbb MG dah penah try semua ni sama je
      jnis tak tahan lama
      even 1 jam pun xdpt tahan n bau mmg lain sgt
      so, better kmpul duit beli yg ori
      or beli perfume yg x brand tp bau best n tahan lama n berbaloi :)

      Delete
  8. mohon share info sis..tq.

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger