jijik gila cara proses buat bihun cap MASJID ni!! - Denhanda

10 Jun 2014

jijik gila cara proses buat bihun cap MASJID ni!!

bihun?
MG memg suka gila makan meehun tapi lepas tgk benda alah ni buat mcm ni. allahuakbar!!
eish! kotornya!! geli!!

memang la  ni cap masjid je byk lagi cap lain tapi yg cap lain pun tatau cara buatnye macam mana
MG belek2 fb jumpa ni dan share ngan korang .
jangan makan dah tau mehun cap masjid ni =.=

semua benda dah waswas nak makan.
beli bahan mentah buat sendiri la semua lepas ni ......
lokasi : dekat pasar borong selayang





perasan tak ada cicak kat bawah mesin tu ?



mesti tak pernah basuh =.=



rileks je buat macam kedai abah dia =.=





apa benda ni tapi mmg geli gila tgk kan?? waaa!! nanges!!



air tak pernah tukar??



kotor nya tempat ni !!



CUBA SEKALI MENCUBA SELALU"

mmg kalau cmni makan sampai jilat ibu kaki ni !
cop halal ada siap gmbar masjid lagi tu tapi... eish!

make sure lepas ni carik halal logo yg sah mcm ni je tau!
yg mihun cap masjid ni mmg xleh pakai!



kilang cina tapi pandai ye letak masjid .
letak la cap tokong tapi taruk halal. ada berani??

bangla yg making of meehun ni . takde melayu sebab bangla ni boleh byr murah
kita yg melayu yg islam ni knp tanak kerja situ? sbb gaji murah kan?
kalau gaji pun dah murah buat kerja pun cincai2 jela
tak kesah la lenyek skali ngan cicak lipas semua.

salah siapa
nak menuding jari kat sapa pun tak boleh
skank ni semua ats tgn kita
dah tahu ni len kali cariklah mehun faiza
mmg mahal skit tp insyaAllah bersih cara pembuatan nya dan halal logo sah.

ok geng! spread this to ur love :)



23 comments:

  1. Banyak MG cam ni. Banyak sangat penyelewengan dalam negara. Kalau tengok air soya pun sama. Tak lalu nak minum.

    ZH Blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2!!
      byk sgt yg mcm ni
      kdg2 diorg tak kesah pun
      kena saman bayar then cmni jgk -.-

      Delete
  2. thanks share. nasib baik tk penah beli lagi mihun jenama ni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kita jrg dgr cap ni tp kalau mkn kt kedai2 kita thu ke diorg guna cap ap
      eish
      sume bnda dh xleh mkn dh ..huhu

      Delete
  3. Eeewww! super jijik betol la!!! Akak ni tahan la tak makan mihun dekat berbulan2 dah, ni tengok cara dia proses camni lagi geli geleman tekak teman weh! Cap masjid tak jumpa lagi kot, tapi cap bintang tu pun sama gak ke prosesnya ye?

    Eeewwww! tak senonoh pengotor nak mampuh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      tak thu nk ckp la kak cap bntang tu
      nnti ad info MG update

      Delete
  4. Ya Allah ! Menjijikkan betul ==' Lepas ni memang kena bukak kilang 'astro' laa.. macam-macam ada ^^ haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula
      eish!
      kalau nk gne bgla . ok fine guna tapi tayah la pengotor sgt mcm ni -.-

      Delete
  5. tamo beli lagi jenama nie...amboi...cap masjid..tapi haram pengotor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pnh beli ke ksd?
      MG xpenah napak lak cap ni ..huhu

      Delete
  6. sekarang ni kita kena cek betul2

    ReplyDelete
    Replies
    1. payah nak cek betul2 skank
      semuanya was2
      nk mkn mehun kne gugel2 cara buat plak
      kena buat research mehun mana yg halal yg bersih pembuatannya
      bukan mehun je..semua bnda.. huhu

      Delete
  7. Replies
    1. MG 2hari xlalu mkn dah :(
      terasa kat tekk je mende2 ni ..huhu

      Delete
  8. Memang jijik..Tak boleh bayangkan kalau kita dah pernah termakan mee ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kembang tekak dah 2 hari ni :(

      Delete
  9. ada juga tengok ni semalam di fb.. aduhai.. tak lalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan sis
      kembang tekak . xmau tgk lg. cpt2 scrol nk rply komen kt bwh :)

      Delete
  10. mak aih banyak pulak logo halal yang fake, hmm. thanks for sharing (:

    ReplyDelete
  11. Huhuhu..saya pun kaki bihun. Serius geli kalau proses dalam gambar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. geli kan ?
      MG smpai skank kembg tekak tgk mihun ..sob sob =.=

      Delete
  12. Memang menjijikkan.. Lpas ni nk mkn bihun msti x lalu dh.. Kmbng tekak..

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger