pengurus pengutip hutang MARA - Denhanda

21 May 2014

pengurus pengutip hutang MARA

baca sekali macam ahlong je nak kutip2 hutang kan?
haha...ni MG nampak ada jawatan kosong kat MARA yg tamat pada 31 MAY 2014



ada 4 jawatan dengan 31 kekosongan kat RCSB ( Rural Capital SDN BHD) 
RCSB ni anak syarikat MARA

so MG minat plak nk kutip2 hutang tu tapi mesti stress kan bila nanti penghutang naik angin
yelah, mana ada org suka kena bayar hutang 
padahal bayar hutang tu WAJIB.
nanti mesti ada kena kat pemiutang

"nak mintak2 hutang, aku tau la bayar, macam lah kau takde hutang"
"kau tayah kol banyak kali la, aku tahu lah bayar"


mesti punyalah ada kena macam ni
manusia macam2 ragam 
bila jumpa yg panas baran anda tiba2 kena sawan anjing gila memang berdenyut kepala di buatnya.

but korang boleh share this pada siapa yg memerlukan dan layak
MG tak layak sebab takde pengalaman kerja2 mintak hutang
korang ada?
*teringat hutang lama, nak p bayar jap :P

4 comments:

  1. ada jugak jawatan mcm tue kan..hehehe.. sapa telinga kebal boleh la apply.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula pasal .
      macam2 kerja ada :)

      Delete
  2. nk apply ni kena tahan maki nie.
    hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula.. kena tahan telinga.. huhu :)
      shark apply la ^__^

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger