Tawaran Buat Muslimah Yang Ingin Mencari Jodoh - Denhanda

14 Feb 2014

Tawaran Buat Muslimah Yang Ingin Mencari Jodoh



Seorang kenalan rapat saya meminta bantuan saya untuk mencari bakal isterinya.

Beliau kini berusia hampir 30 tahun, dan seorang :
+ Usahawan
+ Mempunyai rumah dan kereta sendiri
+ Aktif dalam dakwah, selain berniaga
+ Tinggal di Lembah Klang
+ Ingin cepat-cepat bernikah (tetapi tak sempat nak cari sendiri sebab sibuk berniaga dan berdakwah sekaligus)

Beliau mencari calon isteri yang :
+ Berumur 20-26 tahun
+ Boleh tinggal di Lembah Klang
+ Minat berniaga walaupun tak pernah berniaga
+ Tidak semestinya bertudung labuh; asalkan mempunyai kefahaman agama yang baik
+ Boleh membaca Al-Quran
+ Suka dengan usrah, dakwah dan aktiviti kemasyarakatan
+ Sentiasa positif dan bermotivasi
+ Pandai bertutur dan berkomunikasi; serta pandai dan suka bergaul dengan orang lain
+ Tidak kisah suami sibuk berniaga dan berdakwah
+ Sanggup berkahwin dengan maskahwin hanya Al-Quran (walaupun beliau berduit)
+ Merupakan peminat ILUVISLAM (ini tak boleh blah! Hehe..)

Beliau lebih suka ('prefer') :

- Yatim piatu (tak semestinya)
- Jika bukan anak yatim, mesti ibu bapa anda tidak cerewet, 'demand' dan jenis yang memudahkan perkahwinan anak-anaknya
- Menurut beliau, ini paling penting - ibu bapa anda faham agama dan mengamalkan cara hidup beragama

-------------------------------------
Anda Mempunyai Ciri Di Atas Dan Berminat?
-------------------------------------

Anda boleh hantarkan biodata atau resume atau kisah tentang hidup anda BESERTA GAMBAR SEBENAR kepada email khas unit baru ILUVISLAM iaitu Unit Baitul Muslim di email berikut :

>> baitulmuslim@iluvislam.com <<

++ Tarikh akhir penghantaran biodata : 20 Februari 2014

Anda boleh hantarkan biodata atau resume atau kisah tentang hidup anda BESERTA GAMBAR SEBENAR kepada email khas unit baru ILUVISLAM iaitu Unit Baitul Muslim di email berikut :

>> baitulmuslim@iluvislam.com <<

Mohon jasa baik kalian (terutama Muslimah) untuk kongsikan berita ini kepada rakan-rakan dalam usaha saya membantu kenalan rapat saya tersebut.

Meh ramai-ramai kita tolong 


#copypastedarifb #carijodoh

seriously ni open kepada sesiapa yg nak (muslimah shj)
tologn share mana tahu pembaca dari blog MG ni yang merupakan jodoh yang dicari .

lepas dia post kat fb ramai pula jejaka suruh dia carikan macam tu jugak
ada la pro and cons nya benda ni
tapi kita pandanglah pada kebaikannya ye
jgn dibahaskan yg negatif, bahaskan yg +ve supaya lebih byk cas2 +ve dlm diri kita 




اَلْخـَبِيـْثــاَتُ لِلْخَبِيْثـِيْنَ وَ اْلخَبِيْثُــوْنَ لِلْخَبِيْثاَتِ وَ الطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِيْنَ وَ الطَّيِّبُوْنَ لِلطَّيِّبَاتِ.
Wanita-wanita yang tidak baik untuk laki-laki yang tidak baik, dan laki-laki yang tidak baik adalah untuk wanita yang tidak baik pula. Wanita yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk wanita yang baik 
(Qs. An Nur:26)
InsyaAllah, niat kerana Allah



nah hantaran helmet!
pas suami sarung cincin ke gelang ke ape
bini plak asrung helmet atas kepala
baru rare . haha

9 comments:

  1. tak leh masuk line la nampak nya sebab umur dah lebih kahkahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha
      try jela kak . mne tahu rezeki ,,haha :P

      Delete
  2. semoga dipermudahkan urusan mencari jodoh :) macam terdesak je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha
      terdesak tu ye jgk kot
      tp ntahla
      pkir +VE jelah bhrain ea :)

      Delete
  3. sungguh sungguh akak ko ni membaca MG...ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha
      akk bca je boleh jgn apply tau! :D
      pelik. td diorg suh share tu yg MG share ni
      mne lah tau reader MG ke jdoh dia kan :)
      tolong ikhlas ni kak ..huhu

      Delete
  4. Bella dok baca 1-1 syarat die.. ahha . tp bella suka syarat yg ini Sanggup berkahwin dengan maskahwin hanya Al-Quran. Besar mahar dan besar maknanya =)
    semoga beliau bertemu jodoh .amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula
      xupdate pula dgn dia ni dh dpt short list ke blum
      tkpe t MG recheck ngn dia MG update ..hihi
      yup!
      moga dia n kita2 yg belum berjdoh jumpa jodoh yg baik2 :)
      amiiiin

      Delete
  5. Semoga bertemu jodoh yang sesuai. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger