pikir dulu sebelum minum ni - Denhanda

24 Feb 2014

pikir dulu sebelum minum ni

ini perlu dikurangkan .





kandungan gula dalam setiap minuman yg kita minum selama ni
ni baru sebahagiannya
tp MG xsure la ni kandaungan gula ke kandungan bahan kimia sebab xd sumber yg jelas 
yg penting kat sni yg banyak doz nya tu kurang elok pada kesihatan kita 
tp just like we all know memang air bergas or kat luar tu tak sihat untuk kesihatan kan ?
so, pasni kurangkan ye kawankawan :)
perbanyakkan minum air kosong ye kalau nk kempis perut 
just sharing to caring 

36 comments:

  1. memang jarang minum2 drinks ni...akak click visa satu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang2 jgk minum
      tp kalau dh dpt seteguk xckup sis ..haha :)
      ok tengkiu kak! :)

      Delete
    2. memang kalau sekali dapat tu... tak menahan, rasa nak lagi...he he he...

      Delete
    3. tula...xbole teguk
      kalu teguk sure nk lg tu ..huhu :)

      Delete
  2. Cik Anis memang dah tak minum dah minuman berkabonat sekarang ni....Sangat tidak sihat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! sgt tidak sihat kan?
      tp kalu rasa nk minum skit tu boleh jgk
      kang kempunan lak ..hehe :)

      Delete
  3. Replies
    1. mmg banyak .,kita sedap je telan kan :)

      Delete
  4. takut...skang ni memang kurang kan air gas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!
      MG pon ngah kurgkan
      kalau tepksa mnum skit je :)

      Delete
  5. tak suka minum minuman bekarbonat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo
      ni mesti hardcore air kosong di hati ni :)

      Delete
  6. Kita pun try to avoid as much as i can all these soft drinks..bukan senag coz dari dulu kita memang addicted..tapi scarykan MG tengok sugar dia..hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!
      very the scary lg2 slurphy yg mmg MG xlepas dr minum dlu
      dlu la
      skank xdah brain freeze :)

      Delete
  7. kalau boleh tak nak dah minum nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok pasni kita sme2 boikot xnk mnum air gas :)
      ye KSD ye ^__^

      Delete
  8. haah betol tu MG. akak memang jarang minum air berkarbonat sebab kandungan gula banyakk ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak
      kadang kalo n sgt tu pkir gemok then tgn beralih ke spritzer :)
      haha

      Delete
  9. Air yang last tu macam air slurpy Seven E, Manis giler. Patutlah, glucose level tinggi sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah tau tkpe
      brain freeze sgt mnum slurphy :P

      Delete
  10. wow . tergamam terkelu dan semua ter lah . banyak pulak gula yang kte ambik tnpa kte sdr . ble dye pack macm tu baru nampak kndngn nye . thanks info . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mcm ni bru kte nampak kan
      tu bru tin bru sehari
      yg dah lme2 kita mnum ni
      ptotla sng dpt kncing mnis ..huhu :P

      Delete
  11. Tak suka minum minuman bergas. Order kfc or mcd mesti nak tukar air

    ReplyDelete
  12. haha
    betul2!!
    tuka milo then diorg sure gelak kan ..huhu

    ReplyDelete
  13. even berbahaya orang tetap minum juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula
      tatau la knp mcm tu
      lg larang lg nk buat kan :)

      Delete
  14. bermanfaat sangat
    join and follow
    torascool(dot)blogspot(dot)com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq :)
      MG g jenguk torascool jap

      Delete
  15. minum kadang2 cukupla... tp, kekadang dtg gila dia, satu botol besar pun teguk gak.. hehehe... zizie klik education uk exhibition kat sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tkpe
      dtg rsa nk hbiskan sebotol pon boleh hbis kan :)
      eish! kena kawal kita ni nurul tau ...huhu

      Delete
  16. banyaknye kandungan gula.. kene kurangkan kalau boleh tak yh minum.. elok minum air masak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!
      mmg ptut kurgkan mnum semua ni
      air masak kena jdi pilihan utama :)

      Delete
  17. Seramnya tengok kandungan gula. 0_o

    ZH Blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      z mesti suka mnum bergas ni kan?
      kita start kuragkan mnum ea :)

      Delete
  18. Akak mmg tak minum minuman bergas.. sbb tak suka.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooooooo
      untung la
      kalau dh start minum mmg belasah je
      tp skank mmg MG dah kurangkan dah :)

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger