adakah anda mempunyai isteri yg rumit? - Denhanda

3 Jan 2014

adakah anda mempunyai isteri yg rumit?

BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT LELAKI dan SUAMI GEMBIRA

1. Jaga makan minum dia
2. Tidur dengan dia
3. Biarkan dia dengan ketenangan
4. Jangan memeriksa telefon beliau (Mesej)
5. Jangan mengganggu dia dengan pergerakannya

Jadi APA YG SUSAH sangat tentang itu?
Senang bukan ??


 


BAGAIMANA PULA CARA UNTUK MEMBUAT WANITA dan ISTERI GEMBIRA :

Ia benar-benar tidak terlalu sukar tetapi .... Untuk membuat wanita bahagia, seorang lelaki hanya perlu jadi :

1. rakan
2. teman
3. kekasih
4. saudara
5. bapa
6. induk
7. tukang masak
8. juruelektrik
9. tukang paip
10. mekanik
11. seorang tukang kayu
12. penghias
13. stylist
14. sexologist
15. pakar sakit puan
16. ahli psikologi
17. pembasmi perosak
18. psikiatri
19. penyembuh
20. pendengar yang baik
21. penganjur
22. bapa yang baik
23. sangat bersih
24. bersimpati
25. atlet
26. hot
27. prihatin
28. gagah
29. pintar
30. lucu
31. kreatif
32. setia
33. kuat
34. memahami
35. toleransi
36. berhemat
37. bercita-cita tinggi
38. berkemampuan
39. berani
40. pandai buat keputusan
41. tidak berbohong
42. boleh dipercayai
43. bersemangat

TANPA lupa untuk:

44. kerap memberi pujian kepadanya
45. pergi membeli-belah dengan dia
46. jujur
47. menjadi sangat kaya
48. tidak memberi tekanan padanya
49. tidak melihat perempuan lain

DAN PADA MASA YANG SAMA, ANDA MESTI JUGA:

50. memberikan banyak perhatian kepada dia

51. memberikan banyak masa kepada dia, terutama masa untuk dirinya

52. memberi beliau banyak ruang, tidak pernah bimbang tentang di mana dia pergi. Namun yang paling penting

INI SANGAT PENTING

53. tidak pernah lupa..

* TARIKH HARI LAHIR *
* TARIKH ULANG TAHUN PERKAHWINAN *
* mesti alim dan ....
* dan tolong Buang Sampah...
* dan Bayar cukai jalan
* dan bawa melancong
* dan ...jgn LEBIH Tidur....
* dan makan sampai habis Masakan dia..
* dan bila nak Tidur Bila cakap I LOVE YOU,,
* dan berhenti membaca akhbar
* dan memberi perhatian apabila dia bercerita...
* dan perlu menjadi spiderman atau superman pada masa-masa untuk menyelamatkannya .... !

Hahaha... .. Awak jangan marah saya ye.. Saya gurau je





memang rumit menjadi seorang lelaki/suami pada seorang wanita
tapi nak buat mcm mana 
lumrah .
org dulu2 ok jer kan? takde plak mati tekanan dek kerna wanita
so, guys! gud luck! :)

22 comments:

  1. Tu la kan. Sebab tu la sy tak kawin lagi. Hahahhaha

    ZH Blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh! bukan sebab ni ea zaky xkwen lg
      jgn nk slhkn pompuan.
      awk tu memilih sgt ! haha :P

      Delete
  2. haha np nk stress ngn golongan wanita..chill je kot dorg haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. napak je complicated tp kalau dah tau kata kunci senang je..kan TB kan :P

      Delete
  3. wow.... banyak sungguh kan lelaki kena buat utk perempuan bila di senarai macam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg byk tp guys xsedar pon diorg buat semua ni
      women je terlalu menyenaraikan semua nye ni :)

      Delete
  4. 53 je.. bkan 530 pun.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan ain
      bru 53
      belom 100 lagi ..haha :P

      Delete
  5. yang penting terima seadanya.. jgn memaksa pasangan untuk menjadi yang terbaik sedangkan diri sendiri pun huru hara.. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fiza
      just be ourselves :)

      Delete
  6. amboiii kemain panjang list untuk lelaki ye hahaha. Tapi, itulah pengharapan menggunung seorang wanita terhadap bakal suaminya kan. Akak tak kisah .... akak sempoi je...... ahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu harapan je
      tp mne ad mnusia sempurna
      pandai jaga hati bini dah la sis kan :)

      Delete
  7. wahh banyaknya.. terima kasih sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe
      AP kena praktikkan semua ni tau! :)

      Delete
  8. Wah pangjangnya tips MG...banyak pengalaman ni..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha
      xdela sis, sharing je ni :)

      Delete
  9. list lelaki pendek je, tapi list perempuan panjang berjela..tapi best..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. prempuan kan rumit sikit
      tapi mana2 yg pandai layan kerenah tu xrasa pon byk2 ni :)

      Delete
  10. hahaha.. pernah jumpa ni kat FB. memang perbandingan melampau. mak ayah saya okay je (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe
      ni harapan je ni
      bukan nya apa sgt :)

      Delete
  11. isteri kan amanah Allah.. so, kena la jaga baik2. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! amanah tu
      bukan semua dapat amanah ni :)

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger