kobis terbesar dari palestin - Denhanda

26 Nov 2013

kobis terbesar dari palestin



Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar !

Hasil titik peluh petani Palestin dan hasil derma rakyat Malaysia Allah memberkahi bumi ini.

Gambar hasil projek tanaman Aman Palestin untuk rakyat Gaza.

MG share dr fb aman palestin
pada sesiapa yg tak like fb aman palestin boleh like sini
AMAN PALESTIN <<--- like sini 
untuk tengok apa2 update dari sana
nak datang ntah bila
dapat tau update pun syukur 

Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar !


projek pertanian aman palestin 

Projek Pertanian dan Naik Taraf Jalan pertanian Aman Palestin
23 Nov 2013, Semenanjung Gaza - Aman Palestin Berhad sekali lagi melakarkan kejayaan dengan menyempurnakan projek pertanian yang bernilai USD370,000. 

Projek ini merangkumi pembinaan 3 buah telaga pertanian yang bernilai USD150,000 dan Menaiktaraf Jalan Raya Fasa 1. 

Bertempat di kawasan pertanian utara daerah Jabalia, Gaza, Aman Palestin telah menurap jalan tanah sepanjang 2.5km bagi memudahkan penduduk tempatan menjalankan aktiviti pertanian, memasarkan hasil pertanian dan meneruskan kehidupan harian mereka. Projek yang bernilai sebanyak USD220,00 ini merupakan hasil sumbangan ikhlas rakyat Malaysia menerusi Aman Palestin Malaysia dan akan disempurnakan sepenuhnya dalam Fasa 2 yang mana sepanjang 1km jalan yang akan diturap pada awal Disember ini.


gambar di atas adalah projek pertanian yg ditaja oleh Aman Palestin.


kerjasama malaysia dengan palestin 

word malayisa tu salah eja kot :)

boleh infaq ke akaun bank yg dipercayai.

Tabung Palestin Aman Palestin telah dilancarkan secara rasminya oleh DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong Malaysia pada 8 September 2009.

1- Bank Islam (M) Berhad: 12029010047880
2- Maybank (M) Berhad: 562263010787
3- Bank Muamalat (M) Berhad: 12070005133717
4- RHB Islamic Bank: 21245760004907
5- Bank Rakyat: 22-080-619592-2
6- CIMB Islamik: 12150001242107
7- Tabung Wanita & Kanak-Kanak Palestin | Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95


insyaALLAH sampai infak anda semua .

23 comments:

  1. Replies
    1. mane nk dapat kt econsave kobis besaq ni maz :)

      Delete
  2. Alhamdulillah. :) syukur sgt.

    ReplyDelete
  3. besr nye . mcmmne la nak mkn tu . agak2 brape lame baru habis .nice sharing . u so kindhearted

    ReplyDelete
    Replies
    1. same2
      xdepela.
      just sharing je :)

      Delete
  4. alhamdulillah ..sihat kobis dia..semoga Allah murahkan rezeki mereka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayur sihat utk bdan
      goreng ngn telor, mkn mcm tu pon da sedap :)

      Delete
  5. besaq nya kobis.... sedappppp ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tol tu sis,
      sedap je nampak kan?
      fresh! :)

      Delete
  6. Alhamdulillah gemuk2 kubisnya..tengok pun geram.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xp PK
      tu kalu hrga timbang kilo tatau bpe RM tu ..huhu

      Delete
  7. Subhanallah
    Bumi penuh barakah
    Tahniah Aman Palestine dan yg ikhlas membantu

    ReplyDelete
  8. besarnyeee..
    moga makin murah rezeki saudara kita di sana. amin~

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah. Besar juga ni. Ni dapat masak, 1 family boleh makan... hehehe

    ReplyDelete
  10. boleh buat kenduri satu kampung..ekekeke

    ReplyDelete
  11. subur btl tanah..sgt la besar kobis..rahmat Allah...

    ReplyDelete
  12. Ingatkan cuma satu je yang besar. Rupanya memang semua besar. Rezeki tu..

    ReplyDelete
  13. Memang sangat besar...teringin nak ambil..hehe

    ReplyDelete
  14. teringin nak rasa
    mesti manis :)

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. besa kan?
      daun pun hijau mcm byk zat je napak :)

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger