Dosa ni kira macam mana? - Denhanda

19 Nov 2013

Dosa ni kira macam mana?

tadi MG bosan sangat .
tak tahu nak buat ape.
dengan tenet2 yg semput2 ni xleh nk tgk youtube bebanyak.
so MG pon berjalan lah di page lawak2.
tgk video pendek2 yg kelakar
then MG terjumpa video makcik ni nyanyi
bagai nak rak
die nyanyi lagu dikocok kocok tu ..lagu indon tu
tapi seyes bila makcik ni nyanyi dah jadi irama apa pun tak tahu

bukan suara atau lagu yg mkcik tu nyanyi yg MG nak bahaskan tapi yg ini.


20 016 shared video ni .
so ?
maybe makcik ni mmg saje nak fun dgn family dia je . 
alaaa..mcm la korang ngan family takde yg gegiler mcm ni kan?
ada yg kutuk2 skali mkcik ni mabuk la ape la .
tak baik!
aish!
camne ni . cmne ni .

ke dosa pengomen pegi kpd 1st uploader? ke cmne?

sian mkcik ni tak bersalah ..huhu

31 comments:

  1. Biasa la tu. ZH masa kenduri kawin akak, ZH nyanyi lagu rock tau. Huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xp.
      nak suka2 tapi org lain lak amek kesempatan pegi buat mcmni
      haish!
      teruk! xpkir pjg la uploader ni ..

      Delete
    2. Ya la. Biar la dia. Bukan semua masa nak serius. Bukan dia buat benda melampau pun kan2...

      Delete
  2. no komen,
    sbb tu shark x baper minat nk share bnda2 kt FB.
    suma ntah dari sumber mn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xp shark!
      MG share yg berilmu je
      sbb tahu nnti org akn ckp yg -ve je
      xd +ve lgsg =.=

      Delete
  3. kesian mak cik ni..dah bertudung tapi adab tu kurang...sepatutnya tak perlu diupload video nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adela tu ank sedara dia pegi gatai tgn duk hupload tu .
      kalau kena btg idung sndri nnti bru tau tu

      Delete
  4. upload then kutuk2..tak baiknyer..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasala normi
      typical malaysian mmg yg -ve klua dlu dr mlot diorang tu :D

      Delete
  5. huhu.. cenggini pon boleh. ritu dah pernah tgk video ni. orang sekarang cepat sgt menghukum. cepat sangat meng-share. pastu dah salah, cane nak tarik balik kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xp.
      kena la uploader sendiri yg delete video ni .
      kesian kt mkcik ni kan ? :(

      Delete
  6. hehe.. tak tau la nk ckp aper..

    ReplyDelete
  7. Ramai yang share tu MG...kesian dia nak happy-happy pon takleh..stress pulak jadinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xp.
      meti stres mkcik tu kalau dapat tahu
      ntah2 heart attack or drh tgi dia .
      kesiaaaaaan !

      Delete
  8. erm.. tak arif dalam hal2 mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak arif takpe.
      nnti kita tanya ustd sama2 ea
      ap yg MG dgr ustd ckp bnde2 mcm ni kita dah boleh agak dah akan datg mudarat. so tayah la upload .
      tmbah dosa je :)

      Delete
  9. blogwalking and done follow blog :D

    ReplyDelete
  10. makcik tu sekadar nak menghiburkan orang..tapi tu la,manusia ni cepat sangat nak menghukum.kalau kena batang hidung sendiri,mau meroyan..

    doakan pengomen2 tu insaf..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hope la diorang tak komen org smpai org rsa nk bunuh dirii
      kalau kwn mkcik ni bca .
      tak ke dia malu.
      haish =.=

      Delete
  11. untuk keselamatan sejagat...jangan rakam ape2 yg tak elok. the end. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan jgn rakan
      jgn buat benda yg ntah hape kt public
      kalau nak rsa mcm ni buat la bejoget lambak .
      nnti jap2 lg cpt je tersebar
      semua di hujung jari la katakan :)

      Delete
  12. itulah pasal..yang komen tu dapat dosa kering je..yang upload tu entah la =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh!
      sis fyna dtg komen sni la :)
      tula sis, org xpkir pjg ..pkir nk gelak2 je =.=

      *komen smbil senyum2* hahaha

      Delete
  13. errr.. kesian plak kat makcik tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kesian .
      kalau mkcik tu tau sure malu kan ?
      haish!

      Delete
  14. Replies
    1. haa ni abak la ni kan suka upload2 video gini kan? huh
      yup abak, muhasabah ...
      MG xpenah komen . bca komen2 org je :)

      Delete
  15. wallahu a'lam... kita bukan pandai sangat nk tentukan dosa orang.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kita no one nk tentukan dosa org tp motif MG kat sni adalah jgn buat mcm ni. upload video ntah ape2 then nnti akan jdi kutukan org lain
      org yg ntah2 sape2 tgk video ni then kne rasuk komen -ve pula . kan tak baik tu :)

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger