Tips NAK NIKAH CEPAT / NAK BERCINTA LEPAS NIKAH - Denhanda

3 Oct 2013

Tips NAK NIKAH CEPAT / NAK BERCINTA LEPAS NIKAH

"Eh diorang tak kenal lama tau, 2 3 bulan je terus laki tu ajak tuning then after 3bulan tunang diorang kawin."
"Eh kau dah lama kan kenal dengan dia , bila lagi nak makan nasik minyak?"
"Eh, mana perempuan/laki yg kau selalu kua makan lately? Dah takde dah?"

Haa, macam2 eh yang akan keluar dari mulut orang .
Memang rata2 85% dari org kat Malaysia ni nak hubungan yg halal.
Tanak kawan lama… mak ayah marah kawan lama sgt atau tuning lama sangat
Tapi nak buat macam mana.
Tiada kudaratnya mereka untuk mempercepatkan niat mereka tu
Ada je benda yang halang
Memangla kalau nak 1000 daya tanak 1000 dalih tapi ni bukan pasal dalih ke alasan.



So now,MG nak share tips nikah cepat/ nak bercinta lepas nikah .

1.       Berkenalan ketika anda sudah bekerja atau di tahun akhir pengajian
Hal ini kerana, jika anda bertemu pada tahun pertama.
Laki tu mana la ada duit nak terus2 p tuning or kawen ngan anda unless dia anak org kaya, bapak dia bagi duit kawen 2 2 pihak …haa, kalau nk becinta taun pertama, carikla org kaya . tapi salunya ank org kaya high taste, jalan berkepak ..jarang2 nak jumpa yg baik sikit ..ada tu ada Cuma kena sabarlah carik .
So, MG syorkan cariklah bakal teman hidup anda sampai mati bila last year, or sudah bekerja
Kalau dah kerja lagi senang.
Sebab dah ada duit sendiri, so pandai2 la nak jimat2 simpan kawen or buat loan ke ape ke terpulang supaya niat suci anda berdua itu dapat langsung dengan cepat dan selamat .


2.       Carik yang mak ayah nya ok
Ok yg MG maksudkan kat sini adalah mak ayahnya tak kesah if buat benda yang wajib je
Nikah dan kenduri sambut saudara baru dalam keluarga dalam erti kata lain 3ribu pun paing cikai dah boleh kawen.
Takdela nak buat kat dewan, hantan 20ribu, kemah nak riben2, goody bag nak mahal2.
Kalau macam tu kena simpan duit 10 taun baru boleh kawen ..hahaha
So, if mak ayah 2 2 pihak ok,  untunglah anda
Pokok pangkal majlis kahwin zaman sekarang terletak pada mak ayah sebenarna
Kadang2 mak ayah yg suruh tambah itu ini.
So, kalau mak ayah ok  seawal SPM dan PMR anda bleh nikah dah kalau dah niat nak kawen macam entri yg MG pernah buat ni NIKAH MUDA PMR+SPM



3.       Jangan nak nagde2 kalau ngade make sure PJJ
Haaa, yg tips last sekali jgn nak ngade2 a.k.a kawal nafsu
Kalau rasa macam tak mampu nak tanggung anak org so, jgnlah bwk hati bila berkenalan dgn sang gadis tu.
Kalau tak boleh kawan dan terbawa juga hati tu , make sure korang PJJ
Banyak benefit klau PJJ ni dan yg paling penting PJJ ni kena jujur dan telus .



So, these are the 3 tips yg MG share ngan korang
Hoep korang setuju dgn tip MG ni .
Byk lagi sebenarnya tapi ni yg MG rasa the big main tip yg kita boleh apply .

So? Have fun and good luck! 


26 comments:

  1. waaa..
    bagus btuil MG share tips nie..
    MG dh ker blum
    hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. just my 2cent shark ..hehe
      dah ap shark? haha..

      Delete
  2. amboiii bersemangat MG citer pasal tips nak kawen hehehe. Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  3. Nice info MG...Dik An tolong derma tabung MG :)

    ReplyDelete
  4. Untung la MG. Cara ni terbaik. Tak sakit hati dan berhak keatas si isteri. Tapi ada lagi ke macam ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tapi bilangannya mungkin boleh kira .

      Delete
    2. Tu la pasal... Susah nak mencari yang blh melemahkan jiwa dan sanubari... hehehe

      Delete
    3. cari la lg ..
      sampai dapat :P

      Delete
    4. Tak reti nak cari. Biar ia datang sendiri. =)

      Delete
    5. semua benda tak dtg bergolek wahai cik zaki :)

      Delete
  5. wah.. bagusnya tips2 ni semua MG.. hu3.. leh diperaktikkan untuk mereka yang bujangan.. hik3..

    ReplyDelete
  6. betol kata MG ^_^ tapi ramai yg bercinta dekat 10 tahun bru kawen ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela sbb kenal msse skola
      tu yg lama sgt tu :)

      Delete
  7. wah bagusnye
    yumida baca sambil senyum2
    indahnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg indah cinta lepas nikah
      tapi jarang sgt nk dpt skank :)

      Delete
  8. tup! rasa macam kena panah di hati.. hihi.. betul tu MG.. kalau duduk kampung, takyah fikir soal duit dah.. kalau xde duit, boleh makan pucuk paku.. kalau dah duduk kat area bandar, semua benda nak kena fikir.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xp.4duk kg leh cucuk tanam
      kt bndar cuck tanam dlm pasu mkn sehari kne tgu 2mgu bru nk boleh mkn lg ..haha

      Delete
  9. Replies
    1. praktikkan tau ..
      dah jmpe ke lom miss yui? :)

      Delete
  10. ada bagusnya bercinta lepas kawen ni..tp tak semua jugak bahagia.ada yg lepas kawen baru tahu n kenal perangai masing2 pstu kata tak sersi cmna?hehe..

    pokok pangkal klu nat kawen kerana Allah Insyaallah takde benda yg tak boleh diserasikan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul!
      ikhlas kerna Allah sure takde mslah tp benda tak duga juga.
      kena pandai2 la.
      sling melengkapi , pham memahami :)

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger