menu berbelit lidah nak nyebutnya - Denhanda

1 Nov 2013

menu berbelit lidah nak nyebutnya




MG pergi makan kat 1 kedai area ampang ni
lupa plak MG nak snap gambar kedai nye sebab tuan kedai nya pelik MG ngan kawan MG gelak2 tengok menu diorang

memang nampak kurang sopan tapi memang kelakar gila menu diorang
tak tah la diorang mintak tolong siapa taipkan
hahaha

so, tayah banyak citer lagi dah.
korag baca dan sebut la sendiri menu2 terbelit lidah ni .
hehe..

bukan MG nak memalukan pihak kedai
tapi MG cuma share suka suka
nak je MG retype menu diorang ni tapi takut mereka salah anggap pula

nampak macam melayu dan bunyi cakap pun melayu
takde plak MG tanya diorang dari mana

ok , nah, layan menu berbelit lidah ..hehe







hah!
ikot korang la nak cakap nak sebut macam mana 
hehe :P



27 comments:

  1. hehehee salah eja ke mmg macam tu...hahahaha lawakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau la MG,
      MG xtanya plak diorg sje ke atau mmg diorg tak tahu eja zizah :)

      Delete
  2. ha..ha..so cute...siapalah yang qc menu ni...dia orang sengaja ke or style MG?

    ReplyDelete
  3. tk pernah lagi jumpa cemnih :) weird

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk kali dah MG jumpe mcm ni dlu .
      tp dlu xd blog,
      skank ad blog tu MG share sesaje ..huhuhu :)

      Delete
  4. hahahaha.... ada juga ya macam ni. Kat ampang kat mana tu. Nak pergi juga la. Makanan dia sedap tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah, MG xmkn pun zaki,
      mmber yg makan.
      boleh la ..kenyg je nampak die mkn ..huhu

      Delete
  5. hai sis..set ni selagi stok masih ada.hheh..

    ReplyDelete
  6. adoilah..klu ujian mengeja ni mmg fail..tak patut jadi org melayu kalau lagu ni.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtaula ...mgkin diorang cuba mencari kelainan dlm berbahasa :)

      Delete
  7. haha.. lawaknye menu kedai nih.. kalau aefa g gn kwn2 pon mesti gelak sakan baca menu cmni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg gelak sakan pun MG aritu tp cover2 la jgk nnti kecik hti tuan kedai ..hehehe

      Delete
  8. Nmpk sgat tuan kedai bukan org Melayu tempatan. Pattani kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau la ..aritu xnmpk tuan kedai ..pkrja je nampak

      Delete
  9. rasa nya orang siam dh tu kalo tulis macam tu sebab pernah gak nampak menu mcm tu hehehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. org siam ke org asli ..hehe..xtau xtau ,,,,

      Delete
  10. Assalam.. kelakar pulak tengok ejaan2 tu.. selamba je.. tp dlm pada tu, timbul kreatif pulak hehee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam.
      hahaha..
      diorg mmg selamber je khir :)
      smpai skank mcm tu jgk ejaan nye

      Delete
  11. Macam ejaan bahasa orang lama jer ni.. Agaknya orang veteran kot tauke kedai ni.. =)
    Nak bgtau ni, blog sudah bertukar nama & link.. Jemput singgah.. ^_^ Mieza Suri Shaklee

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan ..myb jugak tu ..
      ke diorg takde anak or sedara nk tolong mereka ejakan ke kan ? :)
      ok . nnti MG terjah sna :)

      Delete
  12. lawak la MG
    ker tu mmg bahasa panggilan diorg kot
    adoiiii..tersenyum sengsorg je ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampi skank die xtuka lg menu diorang ni ..
      legend la kunun2 ..huhu

      Delete
  13. slh ejaan ker atau saje yer.. mcm2 la kan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahla fiza...
      mmg eja mcm tu kot ..huhu

      Delete
  14. hm.. mesti tak belajar bahasa melayu nih. hehe

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger