bila sebut macam makna anjing tapi tak tahu lah - Denhanda

22 Oct 2013

bila sebut macam makna anjing tapi tak tahu lah

sedang MG berjalan jalan malam singgah singgah ke blog orang ,
MG memang akan komen .
dan memang salu MG jumpa
9 budak comel la
7 princess
2 ank patung
1 kengkawan.



banyak lagi la term yang di gunakan dan bila tekan boleh komen ..kan?
tapi yang ni macam pelik sikit



1 dorks?

bila sebut dog = anjing
then setahu MG dork ni makna dia dull person

then MG goggle

1. DORK
Someone who has odd interests, and is often silly at times. A dork is also someone who can be themselves and not care what anyone thinks.
You are such a dork.

2. DORK
Someone who sits around, writing the 500th definition for a word in the Urban Dictionary, as if anyone will ever read them all.
I'm such a dork for writing this.

3. DORK
(n)a whale penis
The blue whale has the biggest dork on earth

4. DORK
someone who does things that are kinda silly and not neccessarily cool but always cute
He's such a dork. I love dorks.

5. DORK
A nerd is someone who usually has a much higher than average intelligence, but very poor social skills and very few if any friends and interests outside their area of expertise. They will usually have only one or two groups of interest, and are extremely passionate and knowledgeable about them. Often, a nerd will focus on numbers and definitions. A famous subgroup of nerds is the trekkies

then MG pun komen la kat komen dia dan tanya apa yg dia maksudkan dengan dorks tu 
kotkot la ada maksud lain kan?

"excuse me . what u mean dork?
setahu MG dork tu dull person or urban we can describe that someone who has odd interests, and is often silly at times..
mcm xbest plak kalau mksd die mcm tu kan?
but MG xthu la kalau awk ad mksd yg lain ..
let me know :)"

sebab english ni memang satu perkataan tapi banyak maksud.
kalau ada maksud lain bole MG tmbah vocab MG 
tu je 
no harm k :)
memang MG suka tambah vocab english . takda niat lain pun tau! :)

30 comments:

  1. setengah org suke gelar diri sendiri dorky.. pada mereka mcm comel gitu.. LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..comel?
      baik gelar comel ...lg comel :)

      Delete
  2. Replies
    1. yup.
      urban dictionary cept detect mende2 cmni ..huhu

      Delete
  3. oooo.. Macam2 la kan... huhuhuu

    ReplyDelete
  4. aah..sesetengah org nmpak comel kalau digelar dorky tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk?
      comel tang mana ntah tu cik mun kan ? :P

      Delete
  5. Replies
    1. die xreply la TB
      bila MG g blik blog dia pun dia dah disable komen ..hurrmm :(

      Delete
  6. mungkin org tu rasa perkataan tu sangat2 cool so dia pon letak tanpa memikirkan perasaan orang yang dtg komen tu ... terpulang kepada penilaian masing2 tapi bagi kak la kan boleh kot tukar perkataan yang lebih molek di baca, pengomen kita kan orang yg datang membaca entry kita kan. so kena lah jaga hati mereka.. lagipon kalo xdak org komen dan tak dak pembaca kita tulis sorg2 dan syok sorg2 la jawab nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lieya!
      tp mybe dia rasa comel n ada mksd tersendiri yg MG xtau
      tu MG tanya n share if i dont know the real meaning of dork
      xpela.
      MG just nk tmbah vocab je ..huhu

      Delete
  7. heheh..
    x pernah amik tau pun pasal nie.
    sbb shark sendiri x ubah pasal pengomen tue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MG pun xpenah rasa nk ubah
      xp shark,
      one new word for us :)

      Delete
  8. hehe.. :) hm.. sometimes diffrent slang ada diffrent meaning. cthnya noob, geek, nerd.. macam bitc&%, bagi diorg selambr je panggil kawan2 cenggitu. tapi to some, mcm rude. haa. so dffrnt people ad dffrnt interpretation.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2
      tp kita kt sni takan nak ikot bnde yg bukan2 kan?
      kan elok pgil kwn pandai , cerdik .
      percakapan tu doa :)

      Delete
  9. Mungkin ada maksud lain kot. Positif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!
      positif! ad mksd dia yg tersendiri kan ? :)

      Delete
  10. mungkin maksudnye lain.. tp yg fiza tahu maksudnye silly...ntah la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula fza..
      xtau kan ap mkna yg dia mksdkan .
      ad kot mksd yg positif dia mksdkan :)

      Delete
  11. dah dapat answer tak dr soalan MG tu? harap2 mmg niat dia positif la ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak .
      die xreply .
      xpela.. assume je bnde yg comel :)

      Delete
  12. dia xrply ke..ingt nk juga thu..kot2 bhasa perancis ke ape =) tp kalau tgok pd maksud MG share tu, mmg xbgus..nk komen pn rsa mlas kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. die reply la fais,
      kte bukan ape ..kot2 bhsa itali ke ape kn. nk jgk blaja kan?
      aah, tol tu..cm xsyok je ..huhu :)

      Delete
    2. dia reply ape?? nk thu juga =)

      Delete
    3. tak ..die undefined la fais.
      so just let her be ...huhu :)

      Delete
  13. erm...bahaya jgk maksud dia..klu salah ertikan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula pasal normi ...
      tp xpela
      think positive .huhuhu

      Delete
  14. adoiiii macam2 ek...panassss

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger