Ultras Malaya - Denhanda

25 Sep 2013

Ultras Malaya



hari ni MG nak share pasal ultras malaya
MG bukan minat bola sgt pun tp aritu ada terdengar kt radio so mende ni kira baru hangat la kan?
ke dah lama kasi hangat balik
macam tula kiranya
sape minat bola tu especialy boys sure dah tau pasal UM ni .
girls boleh kira kot ke MG sorang je baru tahu? haha

ok2.
ultras malaya ni sbnrnya dah lama dah penubuhannya
kira2 4 tahun dulu
tapi ahli diorang sikit sgt
tak sampai 10 orang rasa yg chanting2 bagi semangatt kat stadium

MG tahu ni dr pengasasnya (lupa nama) yg MG dgr kat radioa ahad aritu
ULTRAS MALAYA ni ditubuhkan sbb nak 1 team tu mempunyai fans yg takan lari
even team tu dduk last skali dalam ranking dunia
fans team tu tetap akan sokong team tu
tetap akan chanting bg semangat

napak? hardcore giler kan member ultras malaya ni.
korang macam mne?
dgr kata byk dah penubuhan ultras malaya ni ..smpai felda united pun ada tau.

ni website diorang tapi macam tak well manage je =.=

         ULTRAS MALAYA WEBSITE

sibuk kot :)

ni plak sekitar gambar dr gugel utk ultras malaya



diorang ni banyak lagu .
fans cipta sendiri sambil jerit2, pukul2 gendang 



Tajuk : Kau Kebangganku
Lirik : Oh Malaysia,
Kita Bersaudara,
Oh Malaysia,
Satukan Jiwamu,
Selamanya Harimau Malaya,
Selagi Kita Bernyawa,
Oh Malaysia,
Kau Kebanggaanku.


Tajuk : Mana Kamu
Lirik : Mana Kamu!! (Mana Kamu!!),
Malaysiaku!! (Malaysiaku!!),
Di manapun Kamu Kami Ada Slalu,
Berikanlah!! (Berikanlah!!),
Kemenangan!! (Kemenangan!!),
Berikanlah Kami Sebuah Kebanggaan,
Mana Kamu Malaysiaku,
Dimana Pun Kamu Kami Ada Slalu,
Berikanlah, Kemenangan,
Berikanlah Kami Sebuah Kebanggaan.
(lagu ni biasanya diaorang nyanyi sebelum pemain masuk stadium.)



Tajuk : Ekor Harimau Malaya
Lirik : Ultras Malaya, Ekor Harimau Malaya, 2x
Kami Turun Ke Bukit Jalil, Satu Jiwa Sokong Malaysia,
(nama negara) Hanjing, DiBunuh Saja.


Tajuk : Berjuanglah Pahlawanku
Lirik : Ole Ole! (Tepuk Tangan 2x) 2x,
Ole Ole Ole Ole Ole…,
Ole Ole! (Tepuk Tangan 2x) 2x,
Berjuanglah! Pahlawanku!
Satukanlah Tekad Semangatmu..
Kami Rela! Korban Nyawa!
Demi Daulat Negara Tercinta..
Ole Ole OLe Ole Ole….


Tajuk : Selamanya Harimau Malaya
Lirik : Selamanya! Selamanya!
Selamanya Harimau Malaya..
Takkan Ada! Takkan Ada! Takkan Ada Harimau Malaysia!
Lelelelela OOOoo OOo,
Lelelelela AAaaa Aaaaa,
Lelelelela OOOoo OOo,
Lelelelelaaa Harimau Malaya..
Harimau Malaya…


kalau pergi sendiri kat stadium tu mmg macam meremang je bulu roma dgr diorang ni chanting
mmg kuat gle dgn venuzuela nye lagi gendang ...aish..pekak ! haha
byk2 lagu die lgi kot
ni je sempat MG share
tp MG tak suka lagu EKOR HARIMAU tu
eiii
bahasanya ...asal nk anjing2kan negara org lak
itu patut buang la
byk lagi word yg sesuai
tayah nk ganggu sensivity org boleh tak
itu lagu mcm nak carik gado je
haish
to the kepala ultras malaya please do something about that :)

so pasni kalau korang dgr chanting2 tu ..bju kuneng2..tulah dia ULTRAS MALAYA :)



5 comments:

  1. wqah macam best ni.. :) tapi xley g stadium.. nanti migrain.. cahaya terang sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. xp, duk lepak umah je tgk dpn tb ngn fmly pun bes :)
      tayah dgr diorg chanting...bsing amat =.=

      Delete
  2. shark mmg respect ultra nie.
    diorg ler yg bagi mood bolasepak ni kt malaysia.
    naik turun mutu permainan x pnting bg diorg.
    yg pnting sokongan.
    respek ULTRA

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.
      diorg xkre janji puas hati dpt bersatu menyokong pasukan yg diorg suka :)

      Delete
    2. bukan sebab "suka" je, tapi pasukan tu mewakili negara kita, mewakili kita sendiri. kalau diri kita tak sokong negara sendiri, takkan nak harap indon atau bangla lak kan? hehehe....

      terima kasih pada yg menghargai walaupun ada yg membenci.

      p/s: hanya sekadar blogwalking di malam hari.

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger