malam yang sepi pi pi - Denhanda

12 Sep 2013

malam yang sepi pi pi

masa kecik2 salu nyanyi lagu ni .
korang ada blaja nyanyi lagu ni tak??



"Di malam yang sepi pi pi
Pak Mat jual topi pi pi
Topinya koyak yak yak
Pak Mat jual tempoyak yak yak
Tempoyaknya basi si si
Pak Mat jual nasi si si
Nasinya enak nak nak
Pak mat jual anak nak nak
Anaknya hilang lang lang
Pak Mat jual gelang lang lang
Gelangnya patah tah tah
Pak Mat jual getah tah tah
Getahnya putus tus tus
Pak Mat jual tikus kus kus
Tikusnya lari ri ri
Pak Mat bunuh diri ri ri 
Malam jumaat at at
Pak Mat jadi mayat yat yat
Malam sabtu tu tu

Pak Mat jadi hantu tu tu"



ada byk versi tapi yg ni MG salu nyanyi dlu mse kekecik.
skank duk aja anak2 buah la men lagu ni
haha
kena la di wariskan lagu ni
kan?

ni tempoyak yak yak :)




17 comments:

  1. Ingat lagu kelakar ni ......hehehe
    Tempoyak tu sedap, buat sendiri ke dik ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa, akk pun tringat lagu ni..
      gle season lgu ni kan :)

      eh takla..cik gugel tolg buatkan .
      cepat dan sedap ...haha

      Delete
  2. sedapnye tempoyak
    buat tempoyak goreng lg sedap :)
    eh lagu tu..tringat masa kecik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempyak goreng penah dgr otp blum penah mkn
      aish!
      lapa plak ckp psal tempoyak ni

      haha :P

      Delete
  3. hihi pernah3
    baru semalam nampak di page Fyna pasal lagu ni :)

    teringat zaman muda-mudi ecewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik K,teringat zamn muda mudi?
      pesta muda mudi la nnti ...huhu :)

      Delete
  4. hahaha lagu ni mmg masuk dalam carta mase budak2 dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah dapat nyanyi mmg nk nyanyi 2 3 ari
      jmpe kwn je nk nyanyi
      asal jmpe je nyanyi ..huhu :)

      Delete
  5. seriously, lama gila tak nyanyi lagu tu.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom nyanyi nurul !

      malam yg sepi pi pi
      pak mat jual topi pi pi ...

      haaa,,sambung2 :)

      Delete
  6. teringat plak masa kecik2 dulu salu gak nyanyi lagu ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg budak tahun 80-90an tahu lgu ni:)

      Delete
  7. hehe..bagus ni..nak ajar anak nanti la..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aja kak ..lgu trun temurun ni :)

      Delete
  8. lagu ni legend la.. skg tak tau ada lagi ke tak.dulu masa zaman skolah selalu nynyi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. skank mne budak2 reti mnyanyi lgu ni
      diorg sibuk ngn gdjet ..huhu

      Delete
  9. Wah dulu time budak2 kalau kakak nyayin lagu ni mesti rase seram

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger