Lepas exam SPM PMR baru honeymoon - Denhanda

17 Sep 2013

Lepas exam SPM PMR baru honeymoon


ini bukan nak cerita exam SPM ke PMR
sebab MG sure korang pun tahu nk hanimun lepas exam ni.
sbb dlu ckgu2 MG selalu ckp nnti dah lepas PMR/SPM kita g hanimun..
hanimun pergi besih skolah
pergi panjat bukit pelindung
tayah tgk buku dah
hari2 pergi skolah tayah pakai baju skolah

bes kan??
tula makna hanimun ble lepas exam PMR/SPM

tapi yg kali ni lain skit
bukan MG nak share mane MG nk pegi honeymoon nanti ..haha
ni cita real dah realiti


memang budak2 ni akan honeymoon lepas diorang exam SPM/PMR



yang laki tu SPM budak perempua ni PMR
mereka nikah jumaat 13.9.2013
majlisnya 16.9.2013

dah selamat dah semuanya .
kedua-dua mempelai setuju dah bahgia 
so, kita harap mereka pandai menggalas tanggungjawab masing2
bagus!
fikiran matang 
tapi tak tahu la atas desakan ibu bapa supaya tidak jadi isu yg tidak di ingini kan ?

ni plak sekitar majlis 


harap mereka dapat beri contoh pada ibu bpa zaman skank
nikahkan khitbah ank teruna dan dara mereka

ok la..
tu je MG nk share sbb salu dgr org nkah muda jauh2 dari tempat MG
nah skank jiran plak nikah muda mcm ni .
selamat pengantin baru ! moga kekal hingga ke syurga :)

belajar rerajin , lepas exam kita g honeymoon k :)


nikah khitbah : kedua-dua pasangan khitbah tidak tinggal bersama sehinggalah selesai majlis perkahwinan dijalankan. Pada dasarnya, mereka berdua adalah suami isteri dan halal untuk melakukan apa sahaja yang difikirkan untuk mereka melakukannya

"andai berlaku kehamilan, pasangan tidak perlu panik dan  sambutlah kedatangan ahli baru dengan penuh bangga dan meriah "

10 comments:

  1. tiap2 kali lepas exam honeymoon... *_^

    ReplyDelete
  2. wow muda nya psangan pengantin . . harap dapat kekal dan dpt pikul tnggungjwb :) amin ~

    ReplyDelete
  3. terasa dah tua bila tgk org khwin muda2 ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      muda sgt diorg kwen
      salu nya berita dari negeri jauh2 je
      yg aritu kt tganu kot
      now sebelah rumah je.huhu :)

      Delete
  4. waaah, mudanya. semoga berbahagia :)

    ReplyDelete
  5. aduhh, mudanya.. tapi baguslah begini kan dari berlaku perkara yg tak diingini nanti..

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger