Kaum Yang Ni Pernah Dengar Tak?? - Denhanda

11 Sep 2013

Kaum Yang Ni Pernah Dengar Tak??


Mengikut Kamus Pelajar Bahasa Malaysia, Cetakan Kesembilan 1993, Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), kaum bermaksud golongan orang sebagai sebahagian daripada satu bangsa yang besar; suku bangsa. Kaum juga boleh ditakrifkan sebagai perkataan lain bagi bangsa.

yang atas ni bila MG google apa itu kaum
yang bawah ni plak dari image google



ini plak wiki bagitahu kaum yg ada di malaysia 


tapi bila MG jawab survey ni ada kaum baru la weh.
korang agak kaum apa?
memula MG pun konfius nak tanda apa.
sempat la gelak sakit perut 2minit dlu baru abis tanda part kaum
susah betul
selalunya kat part kaum kita terus tanda melayu/cina/india dan itu memang 3 choices kalau dalam malaysia kan??
tapi skank ada kaum baru 
nak tau kaum apa?
niha dia 



nampak tak??
kaum MALAYSIA??

kaum baru ni
sepatutnya kalau dah letak kaum malaysia tayah lagi la nak letak kaum2 lain sebab dah masuk skali dalam malaysia tu.
kan?

ke memang ada kaum malaysia MG je baru tahu?
manela tahu PM baru lancarkan kaum 1 malaysia ke ape kan?
ke MG terlepas pandang ke ape rang undang2 malaysia yg baru ke ape 

please tolong bgtau MG ni kaum baru ke ape??
hahaha..

10 comments:

  1. hahaha...tu namanya sengal....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sengal gle..
      tp ngah jwb survey company ni tau :)

      Delete
  2. pelik..tetiba ada kaum Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula,
      MG baru tahu ni..
      tu share kot2 mmg dah ada kaum msia ..
      mcm 1 msia tuh :P

      Delete
  3. eh ada gak ek mcm ni xpernah nmpak lagii ^_^

    ReplyDelete
  4. kalo cmtu kite kene isi kaum mane ni? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita isi kaum msia la bia dia pening skit
      haha:)

      Delete
    2. sure dia pun konpius nak key in data nanti hue3~

      Delete
  5. hahahaha.. kalau bangla kat malaysia, rasa2nya dia klik la kot kaum malaysia.. hahaha..

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger