BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN - Denhanda

18 Sep 2013

BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN


1st time join GA abg ben 
die suh cerita pasal blog as a side income 
memang betul pun !
kalau mana blogger2 otai yg rank dah tinggi melangit tu sure earning masyuk gila dari BE nuffnang kan?
yg lain2 sumber pun byk jgk tp kekadang pasang surut
ada jgk yg main 8share dapat 3angka sebulan 
bg MG, blog mmg boleh jdikkan sumber pendapatan tp kena rajinlah berblogging dan share something yg bermanfaat kepada readers
supaya ranking tak lari dan duit sentiasa masyuk ..hehe
mana yg rank tinggi boleh juga bukak ruang iklan utk di sewa atau ambil upah review barang utk di jual
sekali review rm100, kalau 5 brg dlm sebulan ?
dah rezeki dapat rm500 dgn hanya dduk depan laptop, ini cth je 
depends la pada owner blog nak ambil upah berapa tp make sure plak yg benda yg kita review tu mendatangkan hasil pada penjual.
jgn setakat review dan lepas tgn.
dlm erti kata lain , bg dia rasa berbaloi la byr kos review tu . sedap sikit kan ?
mana tahu nanti dia suh review semua produk  dia kan ..
tuah manusia siapa yg tahu .

tu jela cte MG utk join GA abg ben ni 
MG pun baru je lg berblogging sbb sebelum ni jadi silent reader je .
sekian :)

24 comments:

  1. semoga satu hari nanti blog ni pun akan lebat masyuk mcm blogger otai lain.. amin, haii.. kita singgah follow sini dr segmen sama ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amiiiiin...
      wish baby buat MG senyum2 je :)

      Delete
  2. Selamat Pagi…

    Terima kasih kerana kongsikan pengalaman anda..

    Jaa datang dari segmen yg sama jugak…

    http://www.jaakechik.com/2013/09/blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  3. Mesti dapat merasa nanti.
    Lagi rajin lagi banyak dapat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula ..
      nk sgt tgu BE dr nuffnang ni ntah ble nk dpt ..huhu

      Delete
  4. tira singgah sini jeng jeng jeng .
    http://itsmetira.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  5. singgah sini dari segmen sama.:)

    ReplyDelete
  6. erm,,betul tu.. nak join segmen ni, tp xreti pula nak ulas..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. blasah je ni sya.
      haha.
      tgk jam ada lg 20min
      mmg hope sgt tenet xwat hal
      then submit ..huhu :)

      Delete
  7. Skang bukan setakat RM100, Rm2,000 pun ada untuk satu entri especially bloggers popular....

    ReplyDelete
  8. Selamat bersegmen ;)
    Aimi dari segmen yg sama : http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  9. setuju tu... yg penting kena rajin dan brandkan jenama blog tu sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. melangkau garisan mencorak masa hadapan ..
      cewah..haha
      thanks bro careno :)

      Delete
  10. wah MG join ga dari blogger femes ekk... best of luck yer MG

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..
      aritu ..sempat lak join ..
      thanks liya :)

      Delete
  11. mama doakan supaya adik lebih maju.. :)

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger