Bezakan Valid Link Dan Ads Link Di Chatbox - Denhanda

29 Aug 2013

Bezakan Valid Link Dan Ads Link Di Chatbox

mana mana blogger yang ada meletakkan chatbox pada blog masing2 adalah utk tujuan menyembang dan mungkiin memudahkan blogger lain tinggalkan jejak utk mengeratkan siratulrahim antara blogger.

tapi ada pula yg mahu mengaut keuntungan dgn cara meletakkan link di chatbox.
hahaha.. untung ke? boleh la 20-40sen kan ? :)

tapi macam nak marah pun ada.
asal lak nk letak link kt situ?
kalau yg tak tahu tu mmg dpt free percuma la 2osen sbb kebanyakkannya iklan 8share.

so now, MG nk share pada yg tak tahu lagi macam mana nak bezakan link yg valid dgn link ads.


valid link
letakkan cusor anda pada link nama di chatbox
as sample MG letak cursor pada nama MG di chatbox (A)
jgn alihkan cursor, tgk link yg muncul pada B di sebelah bawah page 
MG = http://melangkaugarisan.blogspot.com/  = VALID = boleh click 


ads link

try pada semua nama yg ada yang mana kita tidak kenal sampai kita nampak link mcm di B di atas.
biasa bit.ly tu mmg confirm iklan dan mmg confirm tuan iklan dapat earning dr situ :)
MNINGKATKAN TRAFIK = bit.ly/18ZcDD = ads link = dont click :P


so now cara simple dan senang dan boleh di aplikasi.
so nanti xdela besepah link iklan kt chatbox sebab kita dah pandai cek 
kan?

ok tu je nak share.
hope ada yg berguna pada u alls :)


nota kaki:

bit.ly tu sometimes mmg ada some blogger yg mmg guna utk pendek kan entri .
ada kan kadang2 tajuk entri pjg sgt so, diorang akan gne bit.ly utk shortkan entri url diorang.
but then mostly plak bit.ly ni mmg dipakai utk iklan2.
so, terpulg la pada kamu2 nk klik ke x ble nk bit.ly tu k
lg 1 8share salu pkai cloudshare.
MG just sharing mcm mna nk tgk.
klik tak klik depends pada kamu org ye .huhu
dan
MG rasa kalau nak letak kt chatbox link pjg mne pon boleh
mana ada tajuk sampai 100 words..haha


36 comments:

  1. Replies
    1. takde hal.
      harap dpt share benda baik :)

      Delete
  2. tak taw iqa bende2 cenggini.ahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa,
      lepas n da tahu da kan?
      xdela lagi klik iklan :)

      Delete
  3. Gud info..Thanks 4 sharing..mmg i selalu kena mcmni..tak suka...tak suka.. kalau nak mtk i klik bgi tahu jer.. i dgn seikhlas hati boleh klikkan.. tpi bukan dengan cara menipu..berkat ke rezeki tue kalau menipu..renung2kan dan selamat beramal..hehehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome.
      sbb MG salu nampak kt chatbox MG kebelakangan ni...
      dan di chatbox blogger lain.
      tu MG share ni .

      renung2kan dan selamat beramal :)

      Delete
  4. wahhh , good tips lahh . memang selalu tira pon kena . nak mara pon tak tau lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak mara xtaw nk mrah spe .huhu
      lepas ni tak kena dah :)

      Delete
  5. wah!!bestlah..baru tau...bersepah gak iklan orang lain kat blog..thanx ya!!x de ke cara nak kuarkan iklan dorang neh...huhuuh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak keluarkan tu kan kita boleh delete kn?

      Delete
  6. haha, pandai org skrg nak dpt untung kan, mcm2 hehe

    ReplyDelete
  7. hehe nad memang tau yang nie ^^ ape2 nice sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. woah! nad tau..
      mesti xskali pun klik ads kt chtbox kan :)

      Delete
  8. membalas kunjungan....

    http://farhan-kenalihidupini.blogspot.com/2013/08/segmen-deno-short-giveaway-part2.html

    ReplyDelete
  9. menyampah ja bila tekan2 keluar iklan. bukan main tulis singgah la. done follow la. bila dah tau mcm ni ok la. dh tak perlu tekan dah ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..
      lasest tuha kt chabox "salam, kau minat sape"
      kalau kita xtahu tu ads mmg la kte klik..
      tbe2 tnya mcm tu kan ?
      tak faham diorang ni ...huhu

      Delete
  10. bitly tu kadang2 bukan sahaja utk tujuan pengiklanan tapi boleh jugak digunakan utk pendekkan permalink entry blog yang panjang. sekadar perkongsian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul2..
      tapi ni kt chatbox boleh ltk pjg2.
      xyah sesusah nk g pndekkan kt bit.ly kan ? :

      *just my 2cent ^.^

      Delete
  11. thanks yer, saya salu kena bila click je kuar iklan hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2..
      kdg2 bit.ly pun dorg guna nk short link blog tp mostly mmg iklan.
      huhu..
      tp pasni dah tau dah kan :)

      Delete
  12. yup..thanks..good sharing..hehehe..mmg banyak pun link2 cenggitu kat shoutbox..huhuhu..pasni xnak click dah yg bit.ly.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok ma!
      jgn klik ..ehehe..
      nak ckp la kn?
      kita pemurah nk klik blik kan ma kan ? ^.^

      Delete
  13. hehe..thanks sharing...memang banyak pun link cenggitu kat shoutbox...pasni x nak dah click yg ada bit.ly.. huhuhu

    ReplyDelete
  14. sama la dear. i kdg2 pon check dulu..
    sebab kalau i klik dkt blog, usually i will commnt and click nuff diorg jugak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      klau dtg sure tmbh isi tbung org
      rsa suka mcm klik tbung sndri.
      kira sdkah la kan ? :)

      Delete
  15. Thanks for sharing MG
    tips yang sangat berguna

    sebelum ni cik kumbang right click and copy link,usha dlu kalau link blog baru buka kat browser,kalau link iklan erkk xpernah buka kot muehehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..lepas ni tayah sesusah dah CK kan?
      letk cursor kt situ boleh napak dah :)

      Delete
  16. perkongsian yang menarik..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.
      harap dpt membantu dgn ilmu yg x sbrapa ni :)

      Delete
  17. oww..bru prsn ad link kt bwh tu,,haha
    thx ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2..hope ilmu yg tak seberapa ni berguna :)

      Delete
  18. oohhh cenggitu plak ye..thanks sharing. Kenit kalau jumpa link yang pelik skit kenit tak berani nak klik hehe

    ReplyDelete
  19. mama pun selalu buat begini.. dia ingat kita tak tahu kot.. hihi
    nice tips

    ReplyDelete

Rakan Google+

Rakan Blogger