Korang Follow Blog Yg Macam Mana? - Denhanda

5 Jul 2013

Korang Follow Blog Yg Macam Mana?

nak tanya korang semua blogger2 otai sekalian.
ciri2 apa yg korang nak kat 1 blog tu yg akan korang follow blog beliau?
kita mesti ada sebab kenapa kita follow blog orang kan?
so after i finalize sy jumpa 3 point besar kenapa dan mengapa blog itu akan menjadi ikutan ramai.
dgn 3 benda ni hope akan dapat bagi sy dan korang idea macam mna nak improve blog anda tu.

so back to the topic,
blog macam mana yg akan korang follow??


1. follow me i follow u back
dah biasa jumpa dah tagline ni.
selalu pada blog2 yg mencari follower.
pada sy benda ni tak salah.
memang nampak macam paksaan tapi kalau tak paksa tak kawan. hahaha

so adakah korang akan follow blog tu if they state " u follow me, i follow u" ??



2. owner blog cantik/ensem
blogwalking punya jenjalan then terjumpa 1 blog
tgk gambar2 dia sume cantik2.
dalam hati " eh! ensem nya mamat ni!" cunnya minah ni! "
so secara auto korang akan tekan butang follow me dekat blog berkenaan.
sebab owner cantik. boleh cuci2 mata. kan kan?? haha
bukan setakat cuci mata je.
sy tgk owner yg ada rupa bukan shj gambar mereka yg cantik tapi juga segala gambar yg ada dalam blog nya tu.
kadang2 diorang share gambar alam, gambar kek, gambar kanak2, gambar kahwin.
yg memang semuanya cantik2 dan amazing omaigosh!

so adakah korang akan follow blog tu if onwer blog cantik?

macam dia ni,  macam dia ni,  macam dia ni,  macam dia ni,  macam dia ni


iti ikut itik padahal itik depan tu pun tak tahu jalan .. haha!


3. pengisisan dalam blognya
Dah kata kalau dah nama personal blog
macam2 tulis dalam tu dan kita sebagai pembaca takde hak nak suruh mereka tulis apa yg kita nak.
kalau kita yg sbg pembaca nak demand apa yg kita nak
sy pasti kita juga nak makan kaki dari mereka ! haha!
banyak blog, terlampau banyak sgt blog yg memberi kita pelbagai tips dan tutorial yg berguna.
tip cantiklah
petua kempis perutla
cara pasang header la
cara nak betulkan itu la
ajar tajwid, ajar tulis jawi
penulisannya bersahaja buat kita ketawa sorang2 pun ada
macam mana nak menghadapi peperiksaan sampai cara nak kafankan jenazah pun ada.
banyak la perkongsian dalam blog nya.
so dgn cara itu kita akan follow atau save bookmark kt page dia tu.

so adakah korang akan follow blog tu dengan pengisian dalam blognya ??

macam dia ni, macam dia ni, macam dia ni, macam dia ni



 



biar ape pun sebab korang follow itu anda punya sebablah.
kalau takde sebab masakan pokok bergoyang. haha!

tapi make sure korang follow bukannya nak merosakkan atau menjadi stalker atau benda2 yg negatif la.
 jangan jangan jangan jangan

tak baik.
kita blogging2 ni suka2.
dalam suka ada duka.

suka kalau ada income dari blogging
duka kalau tiba2 goggle delete semua pemegang akaun blogspot .
ouch!


think positive! do positive !






10 comments:

  1. hehe..Likes ur entry dear! :D

    ReplyDelete
  2. tak kisah blog yg macam mana, yg penting kemas putih suci,ada info,ada unsur2 komedi dan sebagainya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup !
      betul,
      lg best kalau yg lawak.
      hilg bosan sket :)

      Delete
  3. no 1 dan no 3 tu memg betuii...ahaaa..kene kat diri sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ea ..hikhik.
      xpela..janji kita tak buat jahat dala.
      follow ye mne yg baik :)

      Delete
  4. salam dear so sory sbb lmbt reply yg pasal iklan rm5 tu..bole2
    just email ka msg d fb pun bole..hihi

    fan page FB : Blog Opzzpinky

    :) tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, i will let u know later.
      thanx dear :)

      Delete
  5. suka yang no3..... dan blog yang tulisan senang nak baca.. al-maklumla, saya ni kena pkai kanta besar baru boleh nak baca tulisan2 yang kiut-miut-color nak sama dgn background- huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. nk ada info2 kan? :)
      tulisan pun 1 hal jugak .
      xpela, tu terpulang pada owner sbb dia rasa suka ngn font yg pelik2. tp kdg2 cute jgk. cuma susah skit nak baca :P

      Delete

Rakan Google+

Rakan Blogger